REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas) sekmadienį pareiškė, kad Iranas neturi "atbulinės pavaros" savo kelyje į branduolinių technologijų kūrimą. Taip jis vėl pademonstravo savo nuostatą dar vieno įtakingųjų pasaulio valstybių susitikimo Irano klausimu išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

Irano užsienio reikalų ministro pavaduotojas paantrino prezidentui sakydamas, kad Islamo respublika yra pasirengusi bet kuriam scenarijui, "netgi karui".

REKLAMA

"Iranas įgijo technologijų branduoliniam kurui gaminti ir Irano veiksmai panašūs į traukinį... kuris neturi stabdžių ir atbulinės pavaros", - tokius M.Ahmadinejado žodžius perdavė naujienų agentūra ISNA.

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos šalių ir Vokietijos atstovai artimiausiomis dienomis ketina susitikti Londone ir aptarti galimybę priimti rezoliuciją, kuria Teheranui būtų įvesta naujų apribojimų. Praėjusių metų gruodį JT jau įvedė kai kurias sankcijas Iranui.

"Mes pasirengę bet kokiai situacijai, netgi karui", - Isfahano mieste vykusioje konferencijoje sakė Manouchehras Mohammadis (Manučeras Mohamadis), vienas iš užsienio reikalų ministro pavaduotojų.

Jeigu jie priims antrą rezoliuciją, Iranas nereaguos ir tęs savo branduolinę veiklą", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų