REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos bendrovės „Ericsson“ tyrimo rezultatai atskleidė, kad mobiliojo ryšio tinkluose visame pasaulyje aktyvuotų SIM kortelių skaičius jau viršijo 5 milijardų ribą. Pasak bendrovės atstovų, mobiliojo ryšio paslaugų vartojimą ypač skatina didelė paklausa Indijoje ir Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA

5 000 000 000-inė SIM kortelė mobiliojo ryšio tinkle buvo aktyvuota liepos 8 d., teigiama „Ericsson“ pranešime. Pasak bendrovės atstovų, mobiliojo ryšio paslaugų rinka per pastaruosius 10 metų išaugo beveik 7 kartus.

„2000 metais pasaulyje buvo apie 720 milijonų mobiliojo ryšio abonentų, tai yra, mažiau nei pusė dabartinių Kinijos mobiliojo ryšio vartotojų“, - sakoma „Ericsson“ pranešime.

REKLAMA

Bendrovės tyrimo duomenys liudija, kad kasdien pasaulyje mobiliojo ryšio abonentais tampa 2 milijonai žmonių, daugiausia Indijoje ir Kinijoje.

„Ericsson“ pabrėžia, kad mobiliojo ryšio abonentais laikomi ir asmenys, sudarę paslaugų teikimo sutartis su ryšio operatoriais, ir išankstinio apmokėjimo SIM korteles naudojantys žmonės. Pasak bendrovės atstovų, kad 5 milijardų aktyvuotų SIM kortelių dar nereiškia, kad mobiliuioju ryšiu jau naudojasi 5 milijardai žmonių. Jungtinių Tautų Organizacijos vertinimais 2009 m. pasaulyje gyveno 8 milijardai žmonių.

„Ericsson“ taip pat pabrėžia, kad sparčiai didėja ir didelės spartos mobiliojo interneto vartojimas: prognozuojama, kad iki 2015 m. juo naudosis 3,4 mlrd. žmonių. 2009 m. šis skaičius siekė 360 milijonų. Bendrovė prognozuoja, kad netolimoje ateityje 80 proc. interneto vartotojų prie pasaulinio tinklo jungsis naudodami savo mobiliuosius telefonus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų