REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tariamai pagrobtas Irano mokslininkas buvo CŽV informatorius?

Dienraštis „The New York Times“ skelbia, kad Irano mokslininkas Shahramas Amiris, kuris teigia daugiau nei prieš metus buvęs pagrobtas JAV agentų, iš tikro jau kelis metus buvo CŽV agentas Irane. Laikraštis cituoja anoniminius JAV pareigūnus, kurių teigimu S. Amiris suteikė daug vertingos informacijos apie tai, kaip Teherano universitetas buvo paverstas slaptu šalies branduolinės programos įgyvendinimo centru.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltiniai teigia, kad S. Amiris amerikiečiams suteikė „daug reikšmingos ir originalios“ informacijos apie slaptus Irano branduolinės programos aspektus.

REKLAMA

S. Amiris į Teheraną grįžo liepos 15 dieną. Jis aiškino, kad Saudo Arabijoje jį pagrobė CŽV agentai ir jis JAV buvo laikomas prieš savo valią. Mokslininkas skundėsi patyręs psichologinį smurtą, kurio tikslas esą buvo priversti jį bendradarbiauti.

S. Amiris teigia, kad jo tardymuose dalyvavo ir Izraelio agentai.

JAV nuolatos teigė, kad šalyje mokslininkas buvo savo valia. Įtariama, kad į Iraną S. Amiris nusprendė grįžti išsigandęs, kad šios šalies teokratinė diktatūra gali griebtis prievartos prieš jo šeimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų