REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas pritaria valstybės kontrolierės Giedrės Švedienės nuomonei, kad būtina imtis dar konkretesnių ir griežtesnių priemonių tvarkai kultūros sistemoje įvesti. Pasak ministro, negali būti nė menkiausios kalbos apie prabangos prekes, lėšų švaistymą ar netinkamą jų panaudojimą, juo labiau - ataskaitų nebuvimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministerija, vertindama šių metų valstybinių auditorių ataskaitoje pareikštas pastabas bei atsižvelgdama į rekomendacijas, toliau griežtina ir tobulina vidaus kontrolės sistemą, tikslina lėšų skyrimo taisykles ir išankstinio paraiškų daliniam finansavimui gauti vertinimo procedūras.

REKLAMA

Įvertinus ataskaitoje paminėtus faktus, kad Valstybinis jaunimo teatras investicinio projekto vykdymui skirtas lėšas naudoja pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas ir pastato rekonstrukciją vykdo ne pačiu ekonomiškiausiu būdu, tuometinis Kultūros ministras R.Vilkaitis pareikalavo teatro vadovą pasiaiškinti, kodėl valstybės biudžeto lėšos naudojamos pažeidinėjant teisės aktų nuostatas. Atsižvelgiant į teatro vadovo pasiaiškinimą, kuriame garantuojama, kad 2010 m. investicinio projekto lėšos bus naudojamos ekonomiškai ir teisės aktų nustatyta tvarka, kad įvertinus objektyvias aplinkybes tikslinamos skaičiuojamosios sąmatos.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 4 d. kultūros ministras R.Vilkaitis skyrė teatro vadovui A.Latėnui drausminę nuobaudą – pastabą ir įpareigojo pašalinti visas neįgyvendintas Valstybės kontrolės rekomendacijas, užtikrinant, kad valstybės biudžeto asignavimai būtų naudojami ekonomiškai ir taupiai.

Tą pačią - birželio 4 d. koncertinės įstaigos Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovui Gintarui Rinkevičiui R.Vilkaitis paskyrė drausminę nuobaudą – papeikimą, įvertinant, kad dalis Valstybės kontrolės rekomendacijų įgyvendinta dar 2010 metų pradžioje apie tai informuojant ir Valstybės kontrolę. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas įpareigotas pašalinti iki šiol neįgyvendintas Valstybės kontrolės rekomendacijas, numatant konkrečias procedūras, kad valstybės biudžeto lėšos būtų naudojamos taupiai, o įsipareigojimai neviršytų įstaigai patvirtintų biudžeto asignavimų dydžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, kad iš Kultūros ministerijai pateiktų Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro biudžeto vykdymo ir įsiskolinimų birželio 30 d. ataskaitų matyti, kad orkestro skoliniai įsipareigojimai sumažėjo beveik 300 tūkst.Lt. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas informavo, kad inventorizuotos skolinių įsipareigojimų sutartys ir atsisakyta paslaugų, kurios orkestrui nėra būtinos.

Kultūros ministerija programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ projektų vykdytojai, dar nepateikę visų išlaidas patvirtinančių dokumentų, raštais paprašyti kuo skubiau pateikti papildomus išlaidas patvirtinančius dokumentus arba grąžinti tinkamai nepanaudotas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų