REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžia neslepia rudenį ketinanti priimti dar kelis sprendimus, kurie pasunkins Lietuvos gyventojų ir taip sunkų gyvenimą. Dėl to tikimasi piketų, mitingų ir kitokių protesto akcijų, o kad protestuoti būtų sunkiau, rengiamos Susirinkimų įstatymo pataisos. Susirinkimų įstatymo pataisas parengė sostinės savivaldybė. Tačiau jas priėmus naujovės galiotų visoje Lietuvoje. Tik Vilniui tai aktualiausia, nes mieste yra visos svarbiausios Lietuvos institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl to čia ir susirinkimų daugiausia. 2007-aisiais savivaldybė gavo 518 prašymų susirinkti, 2008-aisiais  582, pernai net 641, o vien per pirmus penkis šių metų mėnesius yra jau 337 prašymus. Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus, rengusio projektą, vedėjo Gintaro Tamošiūno, projektu susirinkimų laisvė tikrai nebus suvaržyta, o tik tvarka esą bus aiškesnė.

REKLAMA

Pavyzdžiui, pasak jo, „nuolatinėse susirinkimų vietose (Vilniuje tai Kalnų parkas ir aikštelė prie „Siemens" arenos) ir toliau galės rinktis iki 100 žmonių, tačiau apie tai reikėtų pranešti ne vėliau nei prieš 3 dienas" Dabar užtenka pranešti prieš kelias minutes.

Šiuo metu nustatyta, kad protesto akcijas galima rengti ne arčiau nei 75 metrai nuo Seimo, Prezidentūros, Vyriausybės rūmų bei teismų pastatų ir ne arčiau nei 25 metrai nuo savivaldybių, ministerijų, diplomatinių atstovybių ir kitų svarbių pastatų pagrindinių durų. Pagal naują projektą 25 metrų atstumas būtų skaičiuojamas nebe nuo pagrindinių durų. Būtų draudžiama rinktis 25 metrų spinduliu aplink visą pastatą, tad atstumas padidėtų. Dar labiau pasunkės piketų rengimo sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų