REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Latvijos gerovės ministras Uldis Augulis ir Estijos socialinių reikalų ministras Hanas Pevkuras (Hannu Pevkur) penktadienio susitikime aptarė priemones, kurių buvo imtasi siekiant įveikti ekonominės krizės sukeltas socialines pasekmes darbo rinkoms ir socialinio draudimo sistemoms.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos šalių ministrai susitikime pasakojo, kokie iššūkiai jų šalyse iškilo prasidėjus krizei ir kokių priemonių buvo imtasi jos padariniams likviduoti. Be to, buvo aptartos Baltijos šalių pozicijos artėjančiam Europos Sąjungos užimtumo ir socialinių reikalų ministrų tarybos posėdžiui.

REKLAMA

Susitikime taip pat daug dėmesio buvo skirta jaunimo užimtumo problemoms. Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audra Mikalauskaitė svečiams pristatė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtus siūlymus nedarbui šalyje mažinti ir vykdomą Lietuvos darbo biržų pertvarką. Estijos ir Latvijos delegacijų atstovai pristatė savo šalių programas ir priemones, kurių jie ėmėsi krizės sukeltoms problemoms spręsti.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų Baltijos šalių ministrai diskutavo socialinio draudimo ir pensijų sistemos pokyčių ir su jomis susijusių reformų klausimais.

Po posėdžio Lietuvos, Latvijos ir Estijos ministrai dalyvavo ESF Baltijos šalių tinklo atstovų susitikime. Šio susitikimo pagrindinis akcentas buvo nedarbo mažinimas ir užimtumo didinimas Baltijos šalyse, panaudojant ESF lėšas.

Penktadienį vyksiančioje antrojoje susitikimo dalyje, pasak SADM pranešimo spaudai, didžiausias dėmesys bus skirtas strategijos ES 2020 planams ir priemonėms aptarti, bus pasikeista informacija, kaip rengiamasi šią strategija įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų