REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas atmetė Vilniaus universiteto Onkologijos instituto (VUOI) tarybos atstovo prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl šių metų sausio 12 dienos Vyriausybės nutarimo, kuriuo numatytas šio instituto reorganizavimas, atitikimo Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo nuomone, šis prašymas atmestinas, kadangi ieškovas - Vilniaus universiteto Onkologijos instituto taryba - prašo teismo panaikinti atsakovo - Onkologijos instituto direktoriaus - 2010 metų sausio 26 dienos įsakymą, kuriuo patvirtintos VUOI reorganizavimo sąlygos. Taryba neginčija Vyriausybės nutarimo dėl Onkologijos instituto reorganizavimo, todėl kreipimasis į Konstitucinį Teismą peržengtų pareikštų reikalavimų ribas.

REKLAMA

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, nagrinėjantis šią civilinę bylą, sausio 29-ąją patenkino Onkologijos instituto tarybos prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir uždrausti įstaigos vadovui Konstantinui Povilui Valuckui registruoti jos reorganizavimo sąlygas. Tai padaryti K.P.Valucką dar sausio 12-ąją buvo įpareigojusi Vyriausybė.

Įgyvendindama Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą Sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo trečiojo etapo programą Vyriausybė buvo palaiminusi planus nuo balandžio 1-osios Onkologijos institutą padalyti į Onkologijos ligoninę bei Lietuvos onkologijos institutą. Ligoninę buvo numatyta prijungti prie SAM, o mokslinę veiklą plėtojantį institutą - prie Švietimo ir mokslo ministerijos, taip ligonių gydymą atskiriant nuo mokslinių tyrimų. Šią nutartį Sveikatos apsaugos ministerija atskiruoju skundu buvo apskundusi Vilniaus apygardos teismui, tačiau šis skundą atmetė.

Onkologai tvirtina, kad mokslinės ir klinikinės dalies atskyrimas būtų prastas žingsnis, o grėsmė visų pirma iškiltų pacientams.

Kasmet Lietuvoje onkologinėmis ligomis suserga apie 17 tūkst. žmonių.

Kitas posėdis šioje civilinėje byloje paskirtas rugsėjo 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų