REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip praneša „Financial Times“, Italijos senatas ketvirtadienį pritarė Silvio Berlusconi centro-dešinės vyriausybės siūlomoms biudžeto mažinimo priemonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso siekiama sumažinti valstybės biudžeto deficitą 25 milijardais eurų. Ne tik S. Berlusconi šalininkų pasipriešinimas buvo įveiktas, bet ir opozicinių senato jėgų.

REKLAMA

Vyriausybės biudžeto išlaidų mažinimo programai pritarė 170 senato nariai, 136 pasisakė prieš. Dabar biudžeto mažinimo programa bus svarstoma žemesniuosiuose Italijos parlamento rūmuose. Jei žemesnieji rūmai šiai programai nepritars, Italijos ministras pirmininkas sakė atsistatydinsiąs.

Italijos biudžeto deficitas 2009 metais sudarė 5,3 procentus BVP. Taigi biudžeto išlaidos 2011-2012 metams bus karpomos mažiau nei teko Graikijos, Ispanijos ar Airijos vyriausybėms.

REKLAMA
REKLAMA

10 milijardų eurų tikimasi surinkti kovojant su mokesčių sukčiautojais, 8 milijardus eurų tikimasi surinkti padidinant mokesčius ir apkarpant socialines išmokas.

Italijos centrinio banko prezidentas Mario Draghis teigia, kad vyriausybei nepavyks surinkti tiek pinigų kovojant su mokesčių sukčiais.

Kaip praneša AFP, taip pat numatyta, kad bus užšaldomi viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai 3 metams, 10 proc. sumažinti ministerijų biudžetai.

Tikimasi, kad biudžeto deficitas bus sumažintas iki 2,7 proc. 2012 metais.

Vyriausybė taip pat siūlė ir kitą biudžeto kamšymo priemonę, kuriai pasipriešino kai kurie iš valdančiosios koalicijos bei opozicinės jėgos, - ūkininkams, kurie pažeidžia ES nustatytas pieno pagaminimo kvotas, leidžiama kurį laiką nemokėti baudų, skiriamų Europos Komisijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų