REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano branduolinių technologijų mokslininkas grįžo namo

Irano mokslininkas, kuris teigia, kad praėjusiais metais buvo pagrobtas CŽV agentų, kai viešėjo Saudo Arabijoje, sugrįžo į Iraną. Teherano oro uoste šeimos narių sutiktas Shahramas Amiris teigė patyręs šiurkščiausią fizinį ir psichologinį smurtą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat paneigė, kad buvo giliai įsitraukęs į Irano vykdomą branduolinę programą. Jis teigė esą tik paprastas mokslininkas, besidarbuojantis universitete.

REKLAMA

Pirmadienį S. Amiris nuėjo į Vašingtone veikiančią Pakistano ambasadą, kuri atstovauja ir iraniečių interesus, ir pasiprašė būti išsiunčiamas atgal į Iraną. JAV pareigūnai pareiškė, kad branduolinių technologijų mokslininkas šalyje buvo savo noru ir visiškai neprieštaravo jo grįžimui.

Grįžęs į Teheraną, S. Amiris pareiškė turįs dokumentų, kurie gali įrodyti, kad JAV jis nebuvo laisvas, o buvo nuolatos saugomas ginkluotų žvalgybos agentų. Jis teigė, kad buvo pagrobtas tuo metu, kai dalyvavo Hadže Saudo Arabijos Medinos mieste.

S. Amiris aiškina, kad JAV agentai jam siūlė 50 mln. dolerių, kad tik jis liktų Amerikoje. Esą amerikiečiai norėjo, kad mokslininkas padėtų skleisti melagingą informaciją apie Irano vykdomą branduolinę programą.

Tiesa, jokių įrodymų dėl to jis kol kas nepateikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų