REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Trejus metus pagal specialų planą gaivinta "Alytaus tekstilė" tebebalansuoja ties finansinio kracho riba, pranešė LTV "Panorama".
"Įmonei šiuo metu reikia pritraukti apyvartinių lėšų, tai gali būti įvairiais būdais - tiek su tiekėjais kalbant, tiek restruktūrizuojant, ilgesniam laikui pratęsiant įsiskolinimų dengimą", - teigė "Alytaus tekstilės" generalinis direktorius Valdas Araminas.
Neseniai įmonės reikalus perėmęs naujas valdybos pirmininkas sako tikįs "Alytaus tekstilės" vadovo sugebėjimais, bet laiko įmonei pasistiebti duoda nedaug.
"Mes dabar pažiūrėsime, kaip važiuoja mašina, gal 2-3, galbūt 4 mėnesius. Žinot, jeigu ligonis nori pasveikti, tai tvarka, bet jeigu ligonis nenori pasveikti, tai duok kokius nori vaistus - jis nepasveiks Dabar toks įspūdis, kad ligonis nelabai nori pasveikti", - sakė ūkio viceministras ir "Alytaus tekstilės" valdybos pirmininkas Vytautas Naudužas.
Anot jo, naujo bendrovės gaivinimo plano nėra, bet paskelbta naujų investuotojų paieška. O ligšiolinis išskirtinis dėmesys įmonei esą skiriamas tik dėl jos socialinės reikšmės miestui - "Alytaus tekstilės" bankrotą, skaičiuojama, pajustų apie 7 tūkst. alytiškių. Ekspertai šiai įmonei jokių perspektyvų nebežada.
"Ši bendrovė investuotojui jau yra prarasta ir anksčiau ar vėliau galas jai turėtų ateiti, nes parama nepasiekė savo tikslo - vėl iš naujo užkurti bendrovę sėkmingai veiklai. Panašu į tai, kad ir aplinkinė rinka yra netinkama šitai veiklai ir greičiausiai, kad ši įmonė bankrutuos", - mano "Jūsų tarpininko" makleris Marius Dubnikovas.
Dabar "Alytaus tekstilę" tebespaudžia tos pačios bėdos, kaip ir prieš kelerius metus - skolos ir apyvartinių lėšų stoka. Pardavus dalį įmonės turto, skolų šiek tiek sumažėjo, bet tūkstančiu sumažėjo ir darbuotojų. Likusiems atlyginimai vėluoja maždaug tris mėnesius.
Bendrovės veiklą tikrinusi Valstybės kontrolė beveik 70 proc. įmonės akcijų valdančiai Ūkio ministerijai pateikė negailestingą išvadą - įmonės finansinė būklė bloga, perspektyva - bloga, reikia spręsti, ar tikslinga toliau tęsti jos veiklą.
Šiuo metu "Alytaus tekstilės" skolos - apie 50 mln. litų, ir didžioji dalis kreditorių jau nebekalba nei apie grąžinimo terminų pratęsimą, nei apie naujus kreditus.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų