REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Kėdainių rajoną sklinda baisiai aštrūs ir nosiai nemalonūs kvapai, tačiau šį kartą iš kur skilnda šie aromatai buvo galima ir plika akimi pamatyti. Vaizdas - tiesiog šokiruojantis. Aristavos kaimo bei apylinkių gyventojams trūko kantrybė.

REKLAMA
REKLAMA

Į Kėdainių rajono agentūrą, kuri yra Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento padalinys, vykdantis aplinkos apsaugos gamtos išteklių naudojimo kontrolę Kėdainių rajono teritorijoje, jau senokai plūsta žmonių skundai dėl nemalonių kvapų, sklindančių iš Kėdainių rajono Aristavos žemės ūkio bendrorvės. Dar didesnį žmonių susirūpinimą sukėlė vaizdas, kurį jie jau ne pirmą dieną  mato Aristavos vandens telkinyje.

REKLAMA

Pasak gyventojų, operatyvaus specialistų reagavimo į žmonių skundus jau ilgą laiką nebuvo sulaukta, tačiau viskas pasistūmėjo, kai buvo  pasibelsta į Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kėdainių rajono agentūros vedėjo Kazio Mikalausko duris.

Pirma mintis - į vandens telkinį bendrovė, besiverčianti gyvūlininkyste, išleido srutas.

Vis dėlto specialistai nuvyko atlikti reikiamų tyrimų. Bendrovės teritorija buvo apžiūrėta, paimti reikiami mėginiai, o rezultatai turėtų paaiškėti antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Eilinio žmogaus akimis tikrai atrodo, kad į vandens telkinį yra išleistos srutos, tačiau patvirtinti šio fakto dar negaliu, nes šiuo metu yra atliekami laboratoriniai tyrimai ir rezultatų sulauksime po septynių dienų.“, - teigė Kėdainių rajono agentūros vedėjas Kazys Mikalauskas.

Gyventojai nenustodami pasakoja, kaip bendrovės ganyklose yra susidariusios kūdros iš srutų ir stovinčio vandens, kad šiuo metu yra iškastas apie 200 metrų griovys, kuriuo kūdros vanduo suteka į melioracijos griovį, o juo patenka  į vandens telkinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėdainių rajono Aristavos žemės ūkio bendrovės atstovas Kėdainietis.lt žurnalistei patikino, kad žmonių panika apie srutomis užterštą telkinį yra nepagrįsta. Pasak jų, į telkinį buvo išleistas pastovėjęs lietaus vanduo. Atstovas neneigė, kad iš bendrovės sklinda itin aštrūs ir nemalonūs kvapai, tačiau tikino nieko negalintis padaryti, argumentuodamas, kad tai yra ne chemija ir žmogaus sveikatai nedaro jokios žalos.

Vasarą Aristavos vandens telkinys traukte traukia itin daug poilsiautojų,  jame maudosi tiek mažamečiai vaikai, tiek suaugę. Šiuo metu plika akimi matomas nepatrauklus vandens vaizdas yra rimtas signalas sunerimti ir užbėgti įvykiams už akių, kol neprasidėjo rimti žmonių sveikatos sutrikimai, mat galima spėti, kad pasėkmės turėtų būti itin skaudžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų