REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo vadovas teigė, kad spartus Azijos ir Pietų Amerikos šalių ekonomikų augimas tikimybę, kad pasaulyje pasikartos recesija, daro labai mažą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Tedžone, Pietų Korėjoje, konferencijos metu Tarptautinio valiutos fondo vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas pranešė, kad Azija per pasaulinę finansų krizę laikėsi išties gerai ir šiuo metu veda pasaulio ekonomiką iš recesijos. Tai yra puiki pamoka kitiems regionams. Per praeitą dešimtmetį priimtos reformos gelbėjo Aziją nuo finansinės krizės.

REKLAMA

D. Straussas-Kahnas taip pat teigė, kad Azijos ekonomika klesti dėl investicijų ir vartojimo. Itin svarbi niša – eksportas. Pabrėžta, kad pagrindinės Azijos šalių prekybos partnerės – JAV ir Europa, patiria ekonomikos nuosmukį, todėl reikia didinti Azijos regione visuminę paklausą vidutiniu laikotarpiu.

Pranešime taip pat išsakyta mintis, kad mažiau išsivysčiusios Azijos šalys galėtų tapti išties svarbiomis rinkomis: daugelis šių šalių įgyvendina tokias ekonomines, socialines, finansines reformas, kuriomis skatinamas ekonominis augimas.

Tarptautinio valiutos fondo vadovas taip pat išsakė mintį, kad Azijos regionas turi vis didesnės įtakos priimant ekonominius sprendimus viso pasaulio mastu. Kadangi Azijos ekonominė galia vis didėja, tai atstovavimas tokioms šalims pasaulinėse institucijose taip pat turi būti didesnis. Pabrėžta, kad bendradarbiavimas su Azijos regiono šalimis stiprės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų