REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nežiūrint į tai, ar jūs dirbate, ar rūpinatės namais ir šeima, išeiginių vis tiek laukiate nekantraudami, tikėdamiesi pailsėti. Bet štai ateina pirmadienis ir jums vėl sunku įsijungti į darbo ritmą. Kaip pabusti ryte, kupinam energijos ir noro dirbti?

REKLAMA
REKLAMA

1. Vietoj to, kad savaitę pradėtumėt tarsi pritrenkti viso ant jūsų užkritusio ir būtino atlikti darbo, sudarykite sekmadienio vakare sąrašą, ką ir kada jūs turite padaryti, atsižvelgdami į darbų svarbą. Tai padės jums suplanuoti savo laiką ir viską suspėti.

REKLAMA

2. Tačiau, jei sekmadienio vakaras jus slegia labiau nei pirmadienio rytas, sąrašo sudarymo procedūra jums greičiausiai nepadės, o tik pakenks. Geriau bus, jei sekmadienio vakarui suplanuosite ką nors malonaus, atpalaiduojančio, leidžiančio pamiršti pergyvenimus. Pavyzdžiui, pažiūrėkite gerą filmą, aplankykite draugus, pasilepinkite aromatine vonia, masažu.

3. Susitvarkykite savo darbo vietą penktadienį vakare. Paskutinės penktadieninės darbo valandos paprastai nėra produktyvios. Tai puiki galimybė, iškuopti kalnus popierių ant darbo stalo ir paruošti tai, kas jums bus reikalinga pirmadienį. Tvarkinga darbo vieta suteiks jums šviežumo pojūtį pirmadienio rytą, ir jūs greitai įsijungsite į darbą, susikaupdami ties skubiais darbais.

REKLAMA
REKLAMA

4. Pradėkite dieną nuo mankštos. Tyrimai rodo, kad fizinių pratimų metu gaminasi hormonas seratoninas, neleidžiantis užpulti depresijai, ar pesimistinėms nuotaikoms. 30 minučių mankštos, ir jūs pajusite energijos antplūdį. Be to, tiek laiko pakanka, kad atsivertų poros ir oda suspindėtų sveikata.

5. Sveiki pusryčiai. Jei nepusryčiaujate ar pusryčiai nepilnaverčiai – tai neteisinga dienos pradžia. Gerai, kai ryte suvalgote omletą su daržovėmis ar tiesiog daržovių su kiaušiniu ar gabaliukais mėsos, avižinių dribsnių košės su razinomis, varškės. Svarbu, kad maistas būtų turtingas baltymais, nes būtent jie suteikia energijos visai dienai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Pirmadienį geriausia pasipuošti savo mėgstamu rūbu. Be to, aprangą pasiruoškite iš vakaro. Tai, kad jausitės patraukliai ir patogiai, tikrai pakels jums nuotaiką.

7. Suplanuokite pirmadienio vakarui susitikimą su draugais, ar kokio renginio aplankymą. Lengvas jaudulys prieš būsimą susitikimą padės jaustis energingesniu pirmą savaitės dieną.

8. Įpraskite dienos viduryje išgerti puodelį žalios arbatos. Ši procedūra atgaivina, jus gaunate energijos užtaisą, o taip pat turite laiko pailsėti. Jei jūs nemėgstate žalios arbatos, gerkite arbatą iš žolelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų