REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už žiaurią šuns egzekuciją anksčiau teistai Kupiškio rajono Uoginių kaimo 41 metų gyventojai A.L. skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dviem metams, taip pat ji įpareigota atlikti 35 valandas nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose ir organizacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą priėmė Kupiškio rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą.

REKLAMA

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Kupiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Odeta Gruodienė teigė, kad viešoje vietoje šunį užkapojusi kaltinamoji tokiu įžūliu ir vandališku elgesiu papiktino kaimo bendruomenę. Bendruomenės atstovai, pranešę apie įvykį pareigūnams, prašė nubausti egzekucijos vykdytoją, kad tokie visuomenei nepriimtino, žiauraus elgesio su gyvūnais atvejai daugiau nepasikartotų.

REKLAMA
REKLAMA

Už žiaurų elgesį su gyvūnais, viešosios tvarkos pažeidimą ir įžūlų, vandališką elgesį numatyta baudžiamoji ir administracinė atsakomybė.

Šių metų gegužės 8 d. Kupiškio rajono Uoginių kaime buvo laidu pasmaugtas ir kirviu užkapotas didelis šuo.

Egzekuciją pustrečių metų šuniui įvykdė pas jo šeimininkus tą dieną dirbusi ir butelį degtinės kaip užmokestį už darbą gavusi tame pačiame kaime gyvenanti A.L. Išgėrusi moteriškė, palydėdama kirvio smūgius keiksmais, šunį nukankino kaimynių ir nepilnametės mergaitės akivaizdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas tam, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, numato viešuosius darbus, baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų, už viešosios tvarkos pažeidimą įžūlų, vandališką elgesį ir visuomenės negerbimą - laisvės atėmimą iki dvejų metų. Pastaruoju metu vis dažniau nuskamba gyvūnų kankinimo istorijos (šuniuko Pipiro).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų