REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėje Karalystėje pradedamas išsamus tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti, kokius ekonominius ir socialinius padarinius turės žmonių populiacijos augimas.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų skaičius visame pasaulyje padidėjo nuo 2 milijardų 1930 metais iki 6,8 milijardų šiandien. Prognozuojama, kad 2050 metais pasaulio gyventojų skaičius sieks 9 milijardus.

REKLAMA

Didžiosios Britanijos mokslų akademijos atstovai teigia, kad „mes judame link sudėtingo laiko, taigi išsamūs ir aiškūs tyrimai yra būtini“.

Kaip praneša BBC, šiam tyrimui vadovauja seras Johnas Sultonas, Nobelio fiziologijos ir medicinos premijos laureatas. Tyrimo grupę sudarys aplinkos, žemės ūkio, ekonomikos, teisės ir teologijos ekspertai ne tik iš Didžiosios Britanijos, bet ir Brazilijos, Kinijos, JAV.

Žmonių skaičiaus augimas yra laikomas klimato kaitos, vandens resursų, miškų nykimo priežastimi.

REKLAMA
REKLAMA

1970 metais, kai kilo didžiulė maisto trūkumo grėsmė Azijoje ir Afrikoje, populiacijos didėjimas tapo itin svarbiu politinės darbotvarkės klausimu.

Naujosios kviečių rūšys, kiti išradimai žemės ūkio srityje, ekonomikos plėtotė palengvino žmonių populiacijos augimo problemą. Tačiau neseniai gyventojų skaičiaus augimas vėlgi tapo svarbiu klausimu. Apie šią problemą vis dažniau prakalba mokslininkai ir politikai.

Kita vertus, kai kurie ekonomistai ir politikai mano, kad populiacijos augimas yra geras reiškinys, kadangi padaugėja darbo jėgos, daugiau pagaminama, taigi žmonių skaičiaus augimas gali užtikrinti tolimesnį ekonomikos augimą.

Kaip teigia ekspertai, „tokio objektyvaus tyrimo reikia jau seniai, kadangi turi būti priimti efektyvūs sprendimai, pavyzdžiui, ar ir kaip remti šeimos planavimo politiką besivystančiose šalyse“.

Tyrimas, tikimasi, bus baigtas 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų