REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Telšių apskrities viršininko administracija, palyginti su kitomis viršininkų administracijomis, reformai pasiruošė gana neblogai. Bet kaip neblogą tokį pasiruošimą galima  įvardyti tik lyginant su kitomis apskritimis – kaip žinia kelios apskritys – Šiaulių, Panevėžio bei Alytaus – svarbiausius dokumentus pasirašinėjo tik paskutinę naktį“, – Telšių apskrities viršininko administracijos reformą įvertino vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Telšių apskrityje šiandien besilankantis ministras susitiko su Vidaus reikalų ministerijos Regionų plėtros skyriaus Telšių apskrities poskyrio vedėju Vaclovu Vaičekausku, taip pat atliekančiu ir apskrities likvidatoriaus funkcijas.

REKLAMA

Pasak ministro R. Palaičio, ir Telšių apskrities viršininko administracijoje ruošimasis reformai nebuvo itin sklandus, gana daug darbų atlikti likus vos kelioms dienoms iki apskrities likvidacijos. Kaip vieną darbo spragų ministras paminėjo, jog sprendimas dėl administracinių pastatų perdavimo buvo priimtas tik liepos 1 d. Archyvui taip pat nėra perduoti visi dokumentai, ne iki galo išspręsti ir klausimai, susisiję su turto bei bylų perdavimu Nacionalinei žemės tarnybai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad likvidatoriumi paskirtas Vaclovas Vaičekauskas subūrė kompetentingų darbuotojų komandą, kuri turėtų laiku ir efektyviai spręsti likusias problemas, tai yra, iki spalio baigti likvidavimo procedūras“, – sakė ministras R. Palaitis.

Ministras taip pat negailėjo kritikos ir Telšių regiono savivaldybėms už prastai įsisavinamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą. „Gana apmaudu, kad šiuo metu, kai verslui taip reikia užsakymų, o statybų sektoriaus darbuotojai taip masiškai emigruoja, kai kurios savivaldybės vangokai rengia projektus ES lėšoms gauti. Šiai dienai iš suplanuotų 70 projektų, pasirašytos vos 36 sutartys, kurių vertė apie 63 mln. litų – tai vos trečdalis sumos, kuri numatyta šiam regionui“, – darbus spartinti ragino ministras, primindamas, jog kai kuriems Vidaus reikalų ministerijos administruojamiems projektams savivaldybės nuo projektų sumos turi rasti tik 15 ar net 7,5 procento kofinansavimo lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesa, telšiškiai jau gali įvertinti ES lėšų naudą – už jas sutvarkyta pagrindinė miesto aikštė, fontanas. Taip pat juda ir kiti projektai, greitai bus atlikta daugiau darbų. Tačiau tai – gana maža dalis to, ką miestas iš tiesų galėtų padaryti. Kol kas įgyvendinama projektų už kiek daugiau nei 8 milijonus litų, nors iš viso Telšių rajonas galėtų atlikti projektų už beveik 58 milijonus litų“, – situaciją vertino ministras R. Palaitis. Ministro teigimu, pavyzdžiu Telšiams galėtų būti kaimyninis rajonas – Mažeikiuose vykdomi projektai, kurių vertė – beveik 50 milijonų. Iš viso Mažeikiai buvo suplanavę projektų už 80 milijonų litų, taigi, jau įvykdė daugiau kaip 60 procentų savo plano.

REKLAMA

Telšiai iš suplanuotų projektų realizavo tik 14 procentų. Manau, šie skaičiai pakankamai iškalbingai byloja apie savivaldybių norus ir galimybes“, – sakė ministras R. Palaitis.

Ministras taip pat apžvelgė nusikalstamumo situaciją Telšių rajone per pastarąjį pusmetį. Pasak R. Palaičio, čia, kaip ir visoje Lietuvoje, nusikalstamumas, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 4-5 procentais. Labiausiai mažėjo vagysčių, plėšimų ir viešosios tvarkos pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų