REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vilniaus vandenims“ informavus Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT), jog bendrovė dėl dokumentų trūkumo negali pateikti informacijos apie įmonės vykdytus viešuosius pirkimus nuo 2006 metų, ūkio ministras Dainius Kreivys kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) su prašymu priimti neigiamą sprendimą dėl šios bendrovės paslaugų kainų kėlimo.

REKLAMA
REKLAMA

VPT savo ruožtu ketina kreiptis į prokuratūrą, praneša Ūkio ministerija.

„Vilniaus vandenys“ leido milijonus, pirkdama prekes ir paslaugas, tačiau negali pateikti duomenų ir dokumentų apie vykdytus pirkimus, kurie galėjo turėti tiesioginės įtakos bendrovės ekonominiams rodikliams. Norėdama pakelti vandens kainą vilniečiams bendrovė nori perkelti savo atsakomybės naštą ant gyventojų“, – ministerijos pranešime teigia D. Kreivys.

REKLAMA

Pasak jo, norėdama didinti įkainius, bendrovė turi įrodyti, jog nuolatiniai viešųjų pirkimų pažeidimai neturėjo įtakos bendrovės sąnaudoms ir paslaugų kainai.

Ministro pavedimu VPT Kainų komisijai turėjo pateikti savo išvadas, kiek nuolatiniai viešųjų pirkimų pažeidimai „Vilniaus vandenyse“ turėjo įtakos bendrovės ekonominiams rodikliams, kainodarai bei atlikti išsamų, nuo 2006 m. „Vilniaus vandenyse“ vykdytų viešųjų pirkimų tyrimą.

Tačiau „Vilniaus vandenys“ informavo VPT, jog bendrovėje nėra duomenų ar dokumentų, kuriais remiantis būtų galima pateikti informaciją apie „Vilniaus vandenų“ vykdytus viešuosius pirkimus nuo 2006 metų. Vietoje to bendrovė siūlo pateikti darbuotojų pildytas laisvos formos lenteles, tačiau įspėja tarnybą, jog duomenys nėra tikslūs ir neatitinka duomenų apie faktiškai iki 2010 metų kovą vykdytus pirkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų