REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros pabaigoje Lietuvos žiūrovų laukia įspūdinga kino premjera – paslapčių ir tamsių intrigų apraizgytas filmas „Mergina su drakono tatuiruote“ („The Girl With The Dragon Tattoo“). Puikiai kino kritikų ir žiūrovų įvertintas mistinis trileris Lietuvoje debiutuos rugpjūčio 20 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Europos kino teatruose jau virš 100 milijonų eurų uždirbusi kino juosta pastatyta pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

REKLAMA

„Mergina su drakono tatuiruote“ yra pirmoji unikalios S. Larssono trilogijos „Millennium“ dalis. Ši knyga yra užkariavusį visus įmanomus bestselerių sąrašus ir tapusi pasauliniu literatūrinės sėkmės fenomenu. Prancūzijoje populiarumu ji aplenkė net Harį Poterį, o Danijoje nusileido tik Biblijai!

Bestselerio sėkmės scenarijus kartojasi ir Lietuvoje. „Mergina su drakono tatuiruote“ jau visą mėnesį yra okupavusi garbingiausią – pirmąją vietą perkamiausių grožinės literatūros kūrinių dešimtuke „Baltų lankų“  knygynuose.

REKLAMA
REKLAMA

Sėkmė lydi ir knygos ekranizacijas. Naujausią versiją jau ruošia Holivudas. Ją sukurti patikėta režisieriui Davidui Fincheriui („Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“). Pranešama, kad pagrindinio veikėjo vaidmuo siūlomas šių laikų Džeimsui Bondui – Danieliui Craigui.

Imtis šios istorijos Holivudą įkvėpė pirmosios ekranizacijos – europietiško varianto, kurį režisavo Danijoje gimęs Nielsas Ardenas Oplevas, sėkmė. Šį filmą Lietuvos žiūrovai galės išvysti jau nuo rugpjūčio 20 d.

Filmo siužetas sukasi apie Harietą Vanger, kaip į vandenį dingusią prieš 40 metų. Siekdami ištirti seną jaunos merginos dingimo bylą, paslaptinga kompiuterių įsilaužėlė Lisabet Salander (akt.  Noomi Rapace) ir reputaciją praradęs „Millenium“ leidėjas Mikaelis Bliumkvistas (akt. Michael Nyqvist) sujungia savo jėgas ir nepabūgę rizikos, panyrą į paslapčių ir intrigų kupiną įtakingos giminės klano gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų