REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius susitiko su Lietuvoje viešinčiu Izraelio užsienio reikalų ministru ir ministro pirmininko pavaduotoju Avigdoru Libermanu. Pokalbyje buvo aptartas dvišalis bendradarbiavimas švietimo ir mokslo srityje, holokausto švietimo bei kitos aktualijos.

REKLAMA
REKLAMA

A.Libermanas pažymėjo, kad pastaraisiais metais įvykę aukštų pareigūnų vizitai liudija apie intensyvius dvišalius ryšius. Kartu svečias pabrėžė ypatingą kultūros ir švietimo, kuriuos sieja bendra istorija, reikšmę.

REKLAMA

Svečias palankiai atsiliepė apie holokausto švietimo, kaip sudėtinės mokymo programų dalies, dėstymą Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose.

„Tai labai prasmingas darbas – ugdant jaunąją kartą mokytis iš savo skaudžios istorinės praeities, kad ji niekada nepasikartotų“, - sakė ministras G. Steponavičius.

Užsienio reikalų ministras A. Libermanas pasidalijo įspūdžiais iš susitikimo su Lietuvos mokytojais Yad Vashem Holokausto memoriale, pažymėdamas jų atliekamo darbo svarbą.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime kalbėta apie Izraelio ir Lietuvos bendradarbiavimo mokslo ir studijų srityse perspektyvas. Ministras G.Steponavičius sakė, kad Lietuva įgyvendina Europos Sąjungos lėšomis remiamą integruotą mokslo, verslo ir studijų slėnių  projektą, su kuriuo siejama pažangių technologijų plėtra.„Šioje srityje Izraelio įmonės yra sukaupusios didelės patirties – jų investicijos Lietuvoje atneštų abipusę naudą“, -  sakė G. Steponavičius.

Lietuvos ir Izraelio Vyriausybės yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį kultūros, švietimo ir mokslo srityje, taip pat pasirašyta tarpžinybinė bendradarbiavimo programa. Nuo 2003 m Švietimo ir mokslo ministerija siūlo stipendijas Izraelio piliečiams lituanistikos – baltistikos studijoms ar vasaros kursams.

Lietuva aktyviai dalyvauja Tarptautinėje holokausto atminties, švietimo ir tyrinėjimų organizacijoje Task Force.  Šiuo metu bendradarbiaujama keturiuose projektuose švietimo tema. Nacionalinė Holokausto švietimo programa yra įgyvendinama steigiant tolerancijos  centrus mokyklose,  rengiant kursus pedagogams ir  mokymo programas, specialius leidinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų