REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgdamas į spartų Azijos vystymąsi bei augančią privataus JAV sektoriaus paklausą, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) daugiausiai nuo 2007-ųjų pagerino savo 2010 metų pasaulinio augimo prognozes – iki 4,6 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, kaip praneša CNBC, silpnos JAV nekilnojamojo turto ir darbo rinkos, euro zonos skolų sukeltos problemos ir lėtėjanti gamybinė veikla Azijoje privertė investuotojus spėti, kad pasaulinė ekonomika likusią metų dalį stipriai sulėtės.

REKLAMA

TVF taip pat pakeitė savo 2011 metų pasaulinių gamybos apimčių prognozę: suprastino 2011 metų bendrojo vidaus produkto (BVP) prognozes Didžiajai Britanijai, Kanadai ir euro zonai bei pagerino Japonijai ir augančioms ekonomikoms.

Numatoma, kad 2010 metais euro zonos BVP išaugs 1 proc., o 2011-aisiais – 1,3 proc., t.y. 0,2 proc. mažiau nei manyta anksčiau.

Kita vertus, manoma, kad vienos iš didžiausių augančių ekonomikų – Brazilijos, vystymasis 2010 metais sieks 7,1 proc., o 2011 metais – 4,2 proc.; atitinkamai bus 1,6 proc. ir 0,1 proc. didesnis nei prognozuota anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų