REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į gastroles Ispanijoje išvykstančiame OKT / Vilniaus miesto teatre – intensyvios repeticijos. Režisierius Artūras Areima pagal amerikiečio dramaturgo Eugene'o O'Neillo pjesę „Elektrai tinka gedulas“ stato spektaklį „Prakeiktieji“, kurio premjera numatoma gruodžio 9-10 dienomis „Menų spaustuvėje“ Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis pasakoja apie karą mažiausioje visuomenės grandyje – šeimoje. Kas turi atsitikti šeimoje, kad jos nariai vienas kitam taptų priešais? Iš kur atsiranda žmonos neapykanta vyrui, o dukros – motinai? Anot režisieriaus Artūro Areimos, neapykanta artimui yra amžina ir universali tema.

REKLAMA

Vaidmenis spektaklyje „Prakeiktieji“ kuria Toma Vaškevičiūtė, Tadas Gryn, Daiva Stubraitė, Vytautas Rumšas, Dainius Gavenonis, Saulius Sipaitis, Daumantas Ciunis, Indrė Patkauskaitė. Saksofonu grojančiam džiazistui Liudui Mockūnui režisierius taip pat skyrė vaidmenį: muzikantas improvizuodamas bandys užčiuopti svarbiausias spektaklio temas.

Vienos šeimos tragediją spektaklyje „Prakeiktieji“ žiūrovai galės išvysti ne tik Vilniuje. Gruodžio 14-17 dienomis spektaklis bus parodytas ir Kaune, Jonavoje, Panevėžyje bei Šiauliuose. Bilietus į spektaklį jau galima įsigyti – juos platina „Tiketa“.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietus galima nusipirkti ir į kitus naujojo OKT sezono spektaklius. Nuo rugsėjo bus proga dar kartą išvysti jau pamėgtus spektaklius „Shopping and Fucking“, „Romeo ir Džuljeta“, „Vasarvidžio nakties sapnas“ ir „Hamletas“.

Kol A. Areima kuria užsidaręs OKT repeticijų salėje, Oskaras Koršunovas stato spektaklį Sankt Peterburge, garsiajame Aleksandro teatre. W. Shakespeare'o „Užsispyrėlės sutramdymo“ premjera įvyks Maskvoje rugsėjo 11 ir 12 d., o Sankt Peterburge – rugsėjo 14 ir 15 dienomis. Pabaigęs pirmąjį kūrybinį etapą O. Koršunovas birželio pabaigoje grįžo į Vilnių, kur toliau ruošia staigmeną Lietuvos teatro gerbėjams – spalio pabaigoje numatoma spektaklio „Dugne“ pagal M. Gorkio pjesę premjera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu teatre vyksta ir kitų projektų repeticijos, kuriose Lietuvos teatro menininkai eksperimentuodami ieško naujos teatrinės kalbos. Šių repeticijų kūrybinius atradimus žiūrovai pamatys jau rudenį.

Liepą ir rugpjūtį OKT atiduos duoklę W. Shakespeare'ui. O. Koršunovas su trupe išvyks gastrolių į britų dramaturgo festivalius Ispanijoje (netoli Barselonos esančiame Santa Siuzanos mieste) ir Lenkijoje (Gdanske). Ispanai išvys ypatingo pripažinimo bei publikos dėmesio sulaukusį „Hamletą“, o Lenkijoje kartu su „Hamletu“ bus parodytas ir „Vasarvidžio nakties sapnas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų