REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkininkai skundžiasi nebegalintys apsiginti nuo vagių, gvelbiančių sunkiai išaugintas uogas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį penki čypėniškiai į namus parvežė ne kokią žinią. Jie išgirdo, kad Vabalninko seniūnijos Bartkūnų kaime esantis braškių laukas yra ūkininkų nuosavybė ir už jame augančių uogų skynimą galima sulaukti nemalonumų.

REKLAMA

Antradienį 15 valandą Biržuose braškėmis prekiavę ūkininkai Ligita ir Andrius Ragaišiai sulaukė telefono skambučio.

Vabalninke ūkininkaujantis Arvydas Sirvydis pranešė sulaikęs braškių vagis.

Jis važiavo pro Ragaišių braškių lauką, kai išvydo jame ramiai uogaujančius penkis vyrus. Suprato, jog šie braškiauja be savininkų leidimo.

Sulaikęs vagišius, paskambino savininkams.

L. Ragaišienė apie sulaikytus braškių vagis nutarė pranešti ne tik policijai, bet ir „Šiaurės rytų" redakcijai. Kad kiti pasimokytų. Sakė, nebegalinti apsiginti nuo vagių, kasmet įsisukančių į jų braškyną.

REKLAMA
REKLAMA

Vagišius pirmą kartą šiame lauke ūkininkai sugavo prieš trejus metus. Kreipėsi į policiją, tačiau net nesužinojo, ar pažeidėjai buvo nubausti. Tik girdėjo, esą jie - nepilnamečiai čypėniškiai.

Pernai ūkininkai taip pat sulaukė nekviestų braškiautojų.

L. Ragaišienei skaudžiausia, kad ji, būdama nėščia, kelių hektarų braškių lauką pati ravėjo ir kitaip rūpinosi, o po to kažkas ėmė ir uogas tiesiog pasisavino.

„Nebe tarybiniai laikai, kai viskas buvo „mūsų". Jei šis laukas kieno nors apsodintas, vadinasi, ne tavo. Bet toks žmonių mąstymas - kam vargti, jei gali pasiimti už dyka", - svarstė L. Ragaišienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris nustebo, kad, paskambinus policijos telefonu, atsiliepusi budėtoja pirmiausiai paklausė, ar sulaikyti vagišiai nėra nepilnamečiai.

„Iš kur aš galiu žinoti? O ir koks skirtumas - ar nepilnametis negali būti vagis?" - stebėjosi L. Ragaišienė.

Atvykusi į Bartkūnus ūkininkė rado keturis vagišius, sėdinčius pakelėje. Savo vardų ir gyvenamosios vietos jie sakyti nepanoro.

Juos sulaikęs A. Sirvydis sakė, kad penktasis asmuo, automobiliu atvežęs kitus, už skintas braškes sumokėjo pinigus ir palikęs bičiulius išvyko.

REKLAMA

Savininkė jam pretenzijų neturėjo - susimokėti už paties prisirinktas braškes nedraudžiama.

Sulaikyti vaikinukai už uogas nesumokėjo, nes neturėjo pinigų.

Atvykę policijos pareigūnai apklausė savininkę. Paaiškėjo, kad vagišiai suspėjo prisiskinti apie šešis kilogramus braškių. Savininkė padarytą žalą įvertino 100 litų.

Policijoje buvo nustatytos braškes skynusių jaunuolių asmenybės. Visi jie - Čypėnų kaimo gyventojai. Trys iš jų nepilnamečiai, gimę 1993, 1992 ir 1993 metais. Pilnametis D. R. (gim. 1986 m.) braškiauti buvo atvažiavęs kartu su aštuoniolikos dar neturinčiu broliu.

REKLAMA

Pareigūnams čypėniškiai aiškino nežinoję, kad braškynas yra kieno nors nuosavybė. Kaime buvo kalbama, kad laukas esąs niekieno ir jame neva galima prisiskinti skanių braškių.

Policija surinktą medžiagą perduos į teismą, kuris turės priimti sprendimą dėl administracinės nuobaudos skyrimo.

Už smulkaus svetimo turto pagrobimą gali būti skiriamos baudos arba areštas.

Vabalninko seniūnijos žmonės ne kartą kalbėjo, kad miestelyje prie stoties ir Ramongalių kaime pilku „Audi" automobiliu atvykę žmonės įtartinai pigiai parduodavo braškes.

Jurgita Vitkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų