REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis sako optimistiškai žiūrįs į Lietuvos ir Lenkijos strateginio bendradarbiavimo perspektyvas, naujuoju Lenkijos prezidentu išrinkus Bronislavą Komarovskį (Bronislaw Komorowski).

REKLAMA
REKLAMA

„Nesvarbu, kuris lyderis būtų buvęs išrinktas, mes jį sveikiname. Lenkija suprato ir supras savo atsakomybę už regiono socialinį, ekonominį ir karinį saugumą“, - apie Lietuvos ir Lenkijos strateginio bendradarbiavimo ateitį kalbėjo A. Ažubalis.

REKLAMA

Ministras pabrėžė, jog Lietuva Lenkiją mato kaip patikimą sąjungininkę Europos Sąjungoje bei NATO, ir priminė, kiek daug B. Komarovskis prisidėjo palaikydamas Lietuvos siekį tapti NATO nare.

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį pareiškė, jog Lenkijos prezidentu tapus B. Komorovskiui Lietuvos ir šios kaimyninės valstybės santykiai nesikeis.

ELTA primena, jog B. Komarovskis Lenkijos vadovu tapo rinkimuose įveikęs lėktuvo katastrofoje žuvusio prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) brolį Jaroslavą Kačynskį (Jaroslaw Kaczynski). Už B. Komorovskį balsavo 53,1 proc. rinkėjų, o už jo varžovą - 46,9 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis Lenkijos vadovas akcentuoja glaudžios dvišalės partnerystės su Lietuva svarbą. Jis yra pareiškęs, kad jam tai yra svarbu ne tik kaip prezidentui, bet ir kaip lenkui, turinčiam lietuviškų šaknų. Simboliškai jis savo žodžius patvirtino ir lietuviškai padėkojęs Prezidentei Daliai Grybauskaitei už jam lenkiškai išsakytus sveikinimus.

D. Grybauskaitė su B. Komarovskiu ketina susitikti po savaitės, liepos 14-ąją, Krokuvoje per iškilmes prie paminklo pergalei Žalgirio mūšyje, taip pat dvišalės darbo vakarienės metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų