REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Retą dieną, įsijungę televizorių, ekrane nepamatysime Jurijaus Smorigino. Be jo dalyvavimo bei drąsių, o neretai ir kandžių komentarų nepraeina beveik joks reikšmingas televizijos projektas.

REKLAMA
REKLAMA

Regis, išties, nėra lietuvio, nežinančio kas yra Jurijus Smoriginas, populiariausias šalies choreografas, o kai kurie tik jo dėka pirmą kartą išgirdo apie tokią profesiją.

REKLAMA

Vieni jį vadina baleto guru, kiti – įžūliu išsišokėliu, tačiau viena tiesa neginčijama – abejingų šis vyras nepalieka.

Tačiau ar nuolat ekranuose matydami J. Smoriginą išties gerai jį pažįstame? Ar žinome koks jis žmogus, vyras, tėvas? Kokia jo kasdienybė?

„Dažniausiai žurnalistai manęs klausia, kaip galiu gyventi su tokiu žmogumi? Tikriausiai visi įsivaizduoja, kad Jurijus kiekviename žingsnyje mane kritikuoja taip, kaip šokių projektų dalyvius. Negi turėčiau visiems aiškinti, kad gyvenu ne su kritiku, o su žmogumi“, – žurnalistams yra prisipažinusi choreografo žmona Dalia.

REKLAMA
REKLAMA

Tad koks gi iš tikrųjų yra Jurijus Smoriginas? Tai pamėgins jau rytoj 20.10 val. išsiaiškinti naujojo TV3 projekto „!“ kūrėjai.

Kameros nenuilstamai kelias dienas sekė kiekvieną žymiojo baletmeisterio žingsnį namie, Dzūkijos miškuose esančioje sodyboje, ir prašmatniame pajūrio viešbutyje, stebėjo asmeninį gyvenimą, nauju iššūkiu tapusį darbą populiaraus serialo „Moterys meluoja geriau“ filmavimo aikštelėje, bendravimą su artimaisiais, draugais bei kolegomis.

„Manyje gyvena du visiškai skirtingi žmonės. Viena vertus, aš negaliu gyventi ramiai – visą laiką turiu dalyvauti veiksme, būti tarsi priešakinėse fronto linijose. Kita vertus, tuomet labiausiai pasiilgstu ramybės, kurią randu tik savo sodyboje, – prisipažino J. Smoriginas, nepabūgęs prieš kameras pjauti žolę, ravėti lysves ir laidyti juokus, kuriuos kai kurie žiūrovai gali suprasti klaidingai. – Sako, kad darbu gydo psichikos ligonius. Taip kartais gydausi ir aš.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprastai su žurnalistais į kalbas nesileidžianti kūrėjo žmona šįkart buvo kaip niekad atvira.

„Man patinka kaimo gyvenimas, bet dažniausiai čia atvažiuojame po savaitės darbų ir man norisi pailsėti. O Jurijus negali nė minutės ramiai nusėdėti – visą laiką turi ką nors veikti“, – pasakojo namų jaukumu besirūpinanti moteris.

Tai, kad namų rūpesčiai daugiausia gula ant žmonos pečių, neslėpė ir J. Smoriginas. Tačiau, jo įsitikinimu, Daliai kur kas sunkiau ištverti psichologinį aplinkinių spaudimą. Kai neseniai kilo skandalas dėl „Aistrų pakrantės“ laidos, kurioje projekto dalyvės iš Jurijaus pavogė glaudes, baletmeisterio žmona labai pasipiktino.

REKLAMA

„Choreografas – toks pat aktorius, kaip ir vaidinantis dramos teatre. Jei tokią pat sceną suvaidinčiau Holivude, niekas dėmesio neatkreiptų, – įsitikinęs J. Smoriginas, kuriam dėl šio epizodo su žmona teko aiškintis dar filmuojantis saulėtoje Antalijoje. – Grįžę apie tai nesikalbėjome. Aš stengiuosi nelipti ant grėblio ir apie tą incidentą nė neužsimenu.“

Tai, kad moka vaidinti ne prasčiau, nei scenos kolegos, Jurijus įrodė ir Palangoje, kur kartu su žmona Dalia ir projekto „Aš!“ kūrėjais pateko į patį serialo filmavimo įkarštį.

REKLAMA

„Mane erzina, kad Jurijus kaip mažas vaikas – labai greitai įsižeidžia, – prisipažino seriale „Moterys meluoja geriau“ vieną pagrindinių vaidmenų sukūręs aktorius Marius Jampolskis.

„Jis – kaip iš akies luptas niekšas, – neslėpė ir scenos legenda, televizijos režisierius Sigitas Račkys. – Galiu garantuoti, kad ateityje Smoriginas taps vienu paklausiausių niekšų vaidmenų atlikėju.“

Pačiam baletmeisteriui gyvenimas nuolat stebimam kamerų taip pat tapo nemažu išbandymu.

„Nefilmuokite, man negera. Gyvenime patyriau daugybę sunkių akimirkų, bet silpno kameros manęs dar niekad nematė“, – po skrydžio iš Antalijos prastai pasijutęs kamerą nustūmė J. Smoriginas.

Skandalingasis televizijos veidas toks, kokio iki šiol dar niekas nematė, atviras ir pažeidžiamas, pasakojantis apie meilę ir kaimynų neapykantą, draugystę ir pavydą naujoje realybės dokumentikoje „Aš!“ – jau rytoj 20.10 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų