REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis nemato reikalo atsiprašyti Turkijos už reidą prieš humanitarinę pagalbą gabenusius laivus, plaukusius į Gazos ruožą, teigė Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Lybermanas (Avigdor Lieberman).

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai labai svarbus klausimas. Jūs žinote, jie (Turkija- ELTA) nutarė pakeisti savo poziciją, taip pat atitinkamai balsavo dėl Irano Jungtinėse Tautose, jų santykiai su Sirija stipriai pagerėjo, tačiau manau, kad tai yra jų vidaus politikos klausimai, kaip jie nutaria, ir mes nesiruošiame į tai kištis. Nemanau, kad turėtume eskaluoti šiuo metu esančius santykius su Turkija ir nesirengiame atsiprašyti“, - sakė Lietuvoje viešintis Izraelio diplomatijos vadovas.

REKLAMA

Pasiteiravus, ar tokia pozicija gali privesti prie Izraelio ir Turkijos diplomatinių santykių nutraukimo, A. Lybermanas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Toks Turkijos elgesys, jos politikos pasikeitimas iš tikrųjų yra jos vidaus procesų, kurie vyko jau daugelį metų, rezultatas. Labai panaši situacija buvo ir Irane 8-ajame dešimtmetyje - tuo metu iki 8 dešimtmečio Iranas buvo labai draugiškas Vakarams ir Izraelio valstybei, ir tada, kai vieną dieną Chomeinis (religinis Irano lyderis ajatola Chomeinis - ELTA) paėmė valdžią, viskas apsivertė aukštyn kojomis, jų politikoje įvyko posūkis (...) Mes dėl to apgailestaujame, bet tai yra jų pačių sprendimas ir mes juos visus gerbiame“, - teigė Izraelio užsienio reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog Turkija yra pareiškusi nutrauksianti diplomatinius ryšius su Izraeliu, jei šis neatsiprašys už gegužės mėnesį įvykdytą reidą prieš humanitarinę pagalbą gabenusius laivus, plaukusius į Gazos ruožą.

Turkijos užsienio reikalų ministras Achmetas Davutoglas (Ahmet Davutoglu) pareiškė, kad to gali būti išvengta tik tuo atveju, jei Izraelis atsiprašys Turkijos ir atlygins žalą žuvusiųjų šeimoms.

Turkija apribojo diplomatinius santykiu su Izraelio po minėto reido, kurio metu žuvo devyni turkai.

Izraelio vyriausybė pareiškė neturinti už ką atsiprašyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų