REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija siūlo „šnipų mainus“

Rusija nori, kad mainais į mokslininką, kuris Rusijoje kali dėl kaltinimų šnipinėjus Didžiosios Britanijos naudai, jai būtų atiduotas vienas iš JAV neseniai sulaikytų Rusijos šnipų. Apie tai pareiškė mokslininko advokatė.

REKLAMA
REKLAMA

Branduolinių ginklų ekspertas Igoris Sutiaginas 2004 metais Rusijoje buvo nuteistas kalėti 15 metų. Jis buvo apkaltintas tuo, kad slaptą informaciją perdavė britų kompanijai, kuri, prokurorų teigimu, veikė kaip JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) priedangos firma.

REKLAMA

„Jie nori iškeisti I. Sutiaginą į tuos, kurie kaltinami šinipinėjimu JAV. Jie nori, kad apsikeitimas vyktų rytoj (ketvirtadienį, red. past.)“ - teigė advokatė Anna Stavickaja.

Ji teigė, nežinanti, į ką konkrečiai bus iškeistas I. Sutiaginas, tačiau pranešė, kad mokslininkas pirmiausia būtų išsiųstas į Didžiąją Britaniją.

Praėjusią savaitę JAV agentai sulaikė 10 įtariamų Rusijos šnipų, kurie dirbo Rusijos užsienio žvalgybos valdybai. Visiems jiems pateikti kaltinimai siekiu veikti kaip užsienio vyriausybės agentams. Už tai jiems gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų