REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VU ir VPU steigia unikalų darinį – konsorciumą

Aukštojo mokslo reforma ir mąžtantis studentų skaičių paskatino Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU) kartu su Vilniaus universitetu (VU) kurti unikalų darinį – konsorciumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Delfi.lt“ praneša, jog sukūrus konsorciumą VU ir VPU liks savarankiški, autonomiški, tačiau derins savo pastangas ir pajėgas.

REKLAMA

Prieš kelias dienas, kaip teigiama, jau buvo pasirašytas konsorciumo kūrimo ketinimų protokolą. Pasak idėjos sumanytojų, Europoje ir pasaulyje konsorciumas jau nėra naujiena. Šiuo metu visi universitetai stengiasi gerai ir visapusiškai įvertinti besikeičiantį gyvenimo kontekstą, globalizacijos iššūkius, nepalankią demografinę situaciją.

Manoma, kad konsorciumo vaisiais gali tapti naujos specialybės.

„VU stiprūs Medicinos, o VPU – sporto specialistai. Bendraujant galima sugalvoti naujas studijų programas – pavyzdžiui, sporto reabilitaciją, įvairias sveikatos ar sporto specialistus su geromis medicinos ir sporto, pedagogikos žiniomis rengiančias specialybes“, – portalui pasakojo VPU rektorius akademikas Algirdas Gaižutis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie bendrų studijų rengimą ir studentų keitimąsi kalbėjo ir Vilniaus Universiteto rektorius Benediktas Juodka.

„Mes turime labai stiprius Fizikos, Chemijos, Gamtos mokslų fakultetą. O jie ruošia mokytojus – ir fizikus, ir chemikus, ir biologus – mums turbūt labai artima pagal dvasią vieni kitiems padėti“,– teigė B. Juodka.

Pasak jo, konsorciumas – tik pirmas žingsnis gilesnio bendradarbiavimo link. Tolesnes artėjimo arba neartėjimo tendencijas parodys praktika. Planuojama, jog abu universitetai veiks pagal Jungtinės veiklos sutartį.

VPU smogė aukštojo mokslo reforma: įstojusių į valstybės finansuojamas vietas sumažėjo nuo 1343 iki 549.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų