REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis šiandien patvirtino švelninantis Gazos ruožo blokadą ir paviešino leidžiamų įvežti į okupuotą teritoriją prekių sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad bus įvežti bus leidžiama daugumą įprasto vartojimo prekių, tačiau į „juodajame prekių sąraše“ neabejotinai išliks ginklai ir medžiagos, kurias galima panaudoti kariniams tikslams.

REKLAMA

Teroristinė „Hamas“ organizacija, kuri kontroliuoja Gazos ruožą, teigia, jog suteiktų „nuolaidų nepakanka“ ir reikalauja  blokadą visiškai atšaukti.

Tokios medžiagos kaip plienas, cementas, chemikalai ir trąšos į Gazos ruožą tuo tarpu galės patekti tik gavus atitinkamų Jungtinių Tautų institucijų, kuruojančių Gazos ruožą, leidimą.

Eksportas ir toliau bus draudžiamas. Maža to, išliks jūros blokada ir judėjimo laisvės paleistiniečiams apribojimai. Šiuo metu gauti Izraelio leidimą palikti Gazos ruožą palestiniečiams yra itin sunku.

Izraelis tarptautinio spaudimo panaikinti blokadą sulaukė po „Laisvės flotilės“, gabenusios humanitarinę pagalbą šturmo, kurio metu žuvo devyni žmogaus teisių aktyvistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų