REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisininkas ir politikas Kęstutis Čilinskas, įsteigęs Jungtinį demokratinį judėjimą, jame neišsiteko – su grupe bendražygių, jis pasitraukė ir nusprendė steigti Nepartinį demokratinį judėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nuspręsta po šeštadienį vykusio susirinkimo, kurio metu kiti bendražygiai nepritarė draudimui neleisti judėjime dalyvauti partijų nariams.

REKLAMA

Anot K.Čilinsko, paskutiniu metu, artėjant rinkimams, vis daugiau įvairių partijų narių ėmė stoti į JDJ ir steigti JDJ skyrius, neslėpdami ketinimo išnaudoti judėjimo autoritetą savivaldybių tarybų rinkimuose. Tai iš esmės ėmė trukdyti demokratinio judėjimo pilietinei antioligarchinei veiklai. Partijų atstovai vykdė savo partijų užduotis, pilietinis judėjimas ėmė virsti partinių rietenų arena. Nepartiniai demokratinio judėjimo nariai piktinosi ir tuo, kad partiečiai sėdi ant dviejų kėdžių - partijos ir pilietinio judėjimo ir tuo, kad partijos Seime parengė tokį Savivaldybių tarybų įstatymų projektą, kuris partijų kandidatams suteikė privilegijas, o gyventojų kandidatams suvaržė jų galimybes ir teises.

Su K. Čilinsku pasitraukia Regimantas Adomaitis, Vytautas Bakas, ekonomistė Aušra Maldeikienė.

Politikui nepritarę judėjimo nariai nusprendė tęsti veiklą ir be atskilusių kolegų. Jie išplatino pranešimą, jog judėjimas neskilo, o sustiprėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų