REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį įvykusiame Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) visuotiniame susirinkime nuo JDJ atsiskyrė grupė judėjimo narių. Liko bazinis judėjimas, kuris nuo pat įsisteigimo dienos daug nuveikė Tautos ir valstybės labui.

REKLAMA
REKLAMA

Jau iki JDJ visuotinio susirinkimo dienos aiškėjo padėtis, kad didelė JDJ grupė lyderių dėjo pastangas pasukti judėjimo kryptį, ir pradėjo skleisti informaciją apie Nepolitinio demokratinio judėjimo (NDJ) kūrimą. Tuo būdu šios grupuotės iniciatyva buvo sukurtas pretekstas bei motyvas dar kartą skaldyti Lietuvą į geruosius ir bloguosius.

REKLAMA

Tai galutinai išryškėjo visuotiniame susirinkime, kuriame šios grupuotės aršiausioji aktyvo dalis, pamindama elementariausius demokratijos principus, siekė įvesti diktatą visiems susirinkimo nariams. Pažymėtina, kad buvo grietasi falsifikavimo. Nors nuo pirmų minučių buvo aišku, kad nėra kvorumo, susirinkimas buvo klaidinamas apie tikrąjį JDJ narių skaičių, pažeidžiant JDJ Įstatus, kai kuriems JDJ nariams nebuvo išduoti mandatai. Tik esant ryžtingam priešinimuisi, susirinkimą pradėję nerinkti jo pirmininkai Vytautas Bakas ir Krenscencijus Stoškus turėjo nusileisti delegatų reikalavimui – paliepė registratoriams duoti mandatus visiems dalyviams. Dirtinai sukurta sumaištis registruojantis irgi kėlė didžiulį nepasitenkinimą – dėl gausaus žmonių antplūdžio, atvykusieji iš kitų Lietuvos kraštų negalėjo susivokti, kur registruotis, nes taip buvo sumanyta.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkimo dalyvių kategoriško reikalavimo pranešti, koks yra tikras JDJ narių skaičius, paaiškėjo, jog nėra kvorumo, ir jei bus siekiama priimti esminius sprendimus, jie bus neteisėti. Nors iki pat susirinkimo pabaigos taip ir nebuvo kvorumo, psichologinio spaudimo metodais siekta priversti susirinkimą priimti naujus įstatus, nors jie ir prieštarauja kertiniams demokratijos principams.

Jau susirinkimo pradžioje JDJ pirmininkas, advokatas K.Čilinskas nedviprasmiai leido suprasti, kad jie ir ruošiasi steigti naują organizaciją – pranešė, jog išeis iš susirinkimo, jei susirinkimas nepritars naujiems įstatams, kad yra paruošta nauja salė atsiskiriantiems. Nepavykus neteisėtais, grubiais metodais perlaužti susirinkimo delegatų, ši grupuotė paliko salę. Taigi, jie akivaizdžiai pademonstravo, jog JDJ skaldytojai – ši grupuotė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likusiems susirinkime JDJ nariams beliko apsispręsti, kaip pasielgti toliau. Buvo priimtas sprendimas sudaryti laikiną JDJ kolegialų valdymo organą ir tęsti pradėtus darbus. Į jį išrinkti Vilniaus JDJ skyriaus pirmininkas Juozas Žilinskas, Kauno JDJ skyriaus pirmininkė Rūta Zabelienė, Klaipėdos JDJ skyriaus pirmininkas Henrikas Labrencas, Kauno JDJ „Vytis“ skyriaus koordinatorius Juozas Vaikšnoras, Šilutės JDJ skyriaus pirmininkas Rimas Jaruškevičius ir JDJ Tarybos narys, Šiaulių JDJ skyriaus narys Edvardas Kuvikas. Jiems suteikti įgaliojimai perimti visą JDJ dokumentaciją bei visus su JDJ veiklą susijusius dokumentus.

REKLAMA

Laikinojo kolegialaus JDJ valdymo nariai kviečia visus tikruosius JDJ narius (o ne NDJ), nesutrikti, nepasiduoti propogandiniam bei psichologiniam spaudimui, būti vieningais, dirbti Tautos ir Tėvynės labui už gražią, teisingą ir demokratinę Lietuvą.

JDJ kolegialaus valdymo organo nariai aktyviai dirbs organizacinį darbą ir ruošis visuotiniam JDJ susirinkimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų