REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkai visoje šalyje rado būdų, kaip teisėtai apeiti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, draudžiančias prekiauti alkoholiu visą parą – parduotuvėse įsteigė barus. Tokių butaforinių naktinių barų darbo laiką mėginama trumpinti dėl prastėjančios kriminogeninės situacijos aplink juos.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių politikai ėmėsi naktinių barų-parduotuvių. Dėl dažnų neramumų, policijai prašant, sutrumpintas darbo laikas Šiaulių parduotuvėje–bare „Žibutė“. Šis baras Žvejų skersgatvyje dirba visą parą. Dieną tai nedidukė būtinų prekių parduotuvė tarp gyvenamųjų namų, o naktį – baras, kurį atstoja tik vienas stalas ir galimybė naudotis tualetu. Visi lankytojai alkoholinius gėrimus paprastai išsineša. Aplinkiniai gyventojai kenčia nuo girtuoklių šūkavimų, jaučiasi nesaugūs dėl nepažįstamų praeivių. Buvo apiplėštas ir pats baras. Vien šiemet policija čia užregistravo 14 nusikaltimų.

REKLAMA

Policijai rekomendavus, Šiaulių miesto taryba trečiadienį priėmė sprendimą sutrumpinti šio baro darbo laiką – jis turės dirbti nuo aštuntos ryto iki dešimtos vakaro kaip ir parduotuvė. Šį barą valdanti bendrovė , turinti dar tris tokius ir ketvirtą besiruošianti atidaryti, tai laiko konkurentų užsakytu susidorojimu.

Savivaldybė pasiryžusi sutrumpinti ir kitų barų mieste darbo laiką, atsižvelgdama į policijos rekomendacijas. Rugpjūtį ketinama Tarybai teikti sprendimą, kad būtų sutrumpintas dar dviejų barų darbo laikas. Iš viso Šiaulių mieste veikia dešimt parduotuvių patalpose įsteigtų barų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų