REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas baigiantis savaitei svarstė ir priėmė Baudžiamojo kodekso pataisas, pagal kurias griežtės bausmės už mažamečių tvirkinimą. Taip pat iki 16 metų pakelta amžiaus riba, nuo kurios jau nebaudžiami suaugusio žmogaus lytiniai santykiai su nepilnamečiu.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeitimuose numatoma, kad vaikų tvirkintojai bus baudžiami laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu nuo 2 iki 5 metų. Tuo tarpu anksčiau laisvės atėmimu buvo baudžiama tik iki 2 metų.

REKLAMA

Kodekso pataisos įtvirtins ir bausmes už pilnamečių asmenų lytinius santykius su jaunesniais nei 16 metų asmenimis. Iki šiol buvo numatyta atsakomybė už lytinius santykius su nepilnamečiais iki 14 metų.

Kodekso pataisos įtvirtins, kad pilnametis asmuo, lytiškai santykiavęs ar kitaip tenkinęs lytinę aistrą su jaunesniu negu 16 metų asmeniu, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

Tiesa, yra viena įdomi išlyga. Suaugusiojo ir jaunesnio nei 16 metų asmens santykiai nebūtų laikomi nusikaltimu, jeigu tarp jų nebūtų didelio amžiaus, dvasinės ir fizinės brandos skirtumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų