REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prabėgo šešios savaitės nuo to laiko, kai rūkančio dvimečio berniuko iš Indonezijos vaizdas apskriejo visą pasaulį. Ir nors po šio įvykio vietos valdžia ėmėsi priemonių tam, kad vaikas nustotų rūkyti, prabėgus šešioms savaitėms situacija nepasikeitė – jis vis dar rūko.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių televizijos naujienų kanalas nukeliavo į Indonezijos salą, kur rado berniuką vis dar surūkantį du pakelius cigarečių per dieną, pranešė Dailymail.co.uk.

REKLAMA

Mama: negaliu žiūrėti, kaip jis kankinasi

Berniuko tėvai Rizal ir Diana patvirtino žurnalistams, jog supranta, kokią neišvengiamą žalą savo organizmui daro jų sūnus rūkydamas. „Mes vis viliamės, kad jis nustos rūkyti – sakė dvimečio mama. – Tačiau aš negaliu žiūrėti, kaip jis kenčia. Ką dar galime padaryti, jei ne priimti jį tokį, koks yra?“

Moteris prisipažino, kad pasaulyje kilus pasipiktinimo bangai dėl rūkančio bamblio, jai buvo papasakota, kokią mirtiną žalą daro rūkymas. „Jei jis iš tiesų galėtų mesti rūkyti, jis būtų visiškai sveikas berniukas be jokių sutrikimų. Tačiau dabar aš nežinau, kas atsitiks ateityje.“

REKLAMA
REKLAMA

Pažvelgus į dvimetį Ardį matyti, kad jis laimingas, kai rūko. Kai jam draudžiama traukti cigaretes, jis patiria susierzinimo priepuolius ir dažnai daužo galvą į grindis.

Ardi Rizalas – dvimetis rūkalius iš Indonezijos (Scanpix/AFP nuotr.)Ardi Rizalas – dvimetis rūkalius iš Indonezijos (Scanpix/AFP nuotr.)

Rūkyti pradėjo 11 mėnesių

Berniuko tėvai pasakojo, kad rūkyti jų atžala pradėjo būdamas 11 mėnesių amžiaus, kuomet kasdien kartu keliavo į turgų, kur jie pardavinėjo žuvį. „Ten jis nuolat verkdavo, būdavo labai nervingas, kol mes pardavinėdavome žuvį. Ir tada nusprendėme leisti žaisti jam pačiam“, – paaiškino mažojo rūkaliaus mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną dieną pasižvalgę, kur dingo jų atžala, tėvai berniuką rado sėdintį prie cigarečių kiosko. „Jo rankose jau buvo deganti cigaretė. Jis jau žinojo, kaip tai daryti. Ir tai buvo labai aiškiai išreikštas jo paties noras“, – pasakojo Diana.

Pasekmės – visam ateinančiam gyvenimui

Netruko ilgai, kol berniuko surūkomų cigarečių skaičius pasiekė 40 per dieną. Be to, dvimečio motina pasakojo, jog jis dažnai naudoja vieną cigaretę tam, kad ja prisidegtų kitą.

Pediatrė Alanna Levine tvirtino, kad vaikas, surūkantis daugybę cigarečių, yra absoliučiai priklausomas nuo nikotino, todėl mesti rūkyti jam labai sunku. „Rūkymas kenkia net tiems vaikams, kurie rūko pasyviai: jie dažniau suserga viršutinių kvėpavimo takų, ausų ligomis, nuolat pažeidžiami jų plaučiai. Berniuko plaučiai dar tik formuojasi, todėl tai, kas vyksta dabar, sugadins jo plaučius visam laikui, sumažins plaučių turį ir tą jis jaus visą savo gyvenimą“, – perspėjo gydytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų