REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ž. Šilgalis palieka Liberalcentristų frakciją (papildyta 14.05)

Žilvinas Šilgalis traukiasi iš Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos.

„Ne kartą jau sakiau, kad tokia frakcijos veikla, kada pagrindinė vertybė lieka postai, geresnės darbo sąlygos, didesni kabinetai, aš to nevadinu politika. Tai yra, mano požiūriu, dugnas. Man iš tikrųjų nepakeliui, nes politinės pozicijos pastaruoju metu labai stipriai skiriasi. Apie tai su frakcijos nariais kalbėjome, diskutavome ir sutarėme, kad geriausias kelias, jog gražiuoju išsiskiriame", – aiškindamas pasitraukimo iš frakcijos motyvus Eltai sakė Ž. Šilgalis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis neturi planų jungtis prie kokios nors Seimo frakcijos. Pasak Ž. Šilgalio, jis taps Mišrios Seimo narių grupės nariu.

REKLAMA

Pasitraukus Ž. Šilgaliui gali nebelikti LiCS frakcijos, nes pagal Seimo statutą frakcijas turi sudaryti ne mažiau nei 7 Seimo nariai.

Seimo kuluaruose kalbama, kad LiCS gretas gali papildyti Mišrios Seimo narių grupės narys Valdemaras Valkiūnas, anksčiau priklausęs liberalcentristų frakcijai.

Parlamentarui Žilvinui Šilgaliui pasitraukus iš Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos, jos gretas papildė Seimo narys V. Valkiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis apsisprendė grįžti į Liberalų ir centro sąjungos frakciją (LiCS), nuo kurios ir pradėjo darbą Seime.

„Sveikinu V. Valkiūną sugrįžus į frakciją, kurioje jis ir pradėjo Seimo kadenciją, nes jo teikiamos idėjos yra priimtinos mūsų frakcijai. Tikiuosi, kad dirbdami kartu įgyvendinsime darbus, pažadėtus rinkėjams", – sakė LiCS frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Jo teigimu, nuspręsta kartu įgyvendinti šiuos konkrečius darbus: formuojant 2011 metų biudžetą ir ieškant jo subalansavimo būdų, palaikyti V. Valkiūno pasiūlymus, įvesti ekologinį automobilių mokestį tranzitu per Lietuvą važiuojančiam užsienio transportui, peržiūrėti greičio apribojimus ir ieškoti galimybių tam tikruose ruožuose padidinti leistino greičio ribas (60, 100, 140 km/h).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalcentristams taip pat priimtinas V. Valkiūno siūlymas skatinti švietimo darbuotojus, numatant 2 proc. dydžio specialias priemokas, įgyvendinti tėvų pensijos idėją, atsisakyti alternatyvios energijos plėtros, jei energijos kaina rinkoje yra 20 procentų didesnė nei esama ir kt.

V. Valkiūnas padėjo išsaugoti Liberalcentristų frakciją, nes pasitraukus Ž. Šilgaliui jos galėjo nebelikti. Pagal Seimo statutą frakcijas turi sudaryti ne mažiau nei 7 Seimo nariai.

Ž. Šilgalis neturi planų jungtis prie kokios nors Seimo frakcijos. Jis taps Mišrios Seimo narių grupės nariu.Apie galimą pasitraukimą iš konservatorių frakcijos užsimena ir parlamentaro narys E.Jurkevičius.

REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vadovybė tikisi, kad iš Liberalcentristų frakcijos pasitraukęs parlamentaras Žilvinas Šilgalis "pasielgs garbingai ir, kaip tai padarė Artūras Zuokas, atsisakys Seimo nario mandato, kurį jam laimėjo Liberalų ir centro sąjunga".

"Šiandien belieka konstatuoti, kad A. Zuokas Ž. Šilgalio rankomis partijai bandė suduoti dar vieną smūgį - pasitraukti momentu, kai išlaikyti frakciją būtų kuo mažiau galimybių. Tačiau nepaisant visų minėtojo tandemo bandymų pakenkti, išlaikysime frakciją ir dirbsime toliau, nes nebelieka balasto, kuris mums kenkė ir skandino ištisus metus. Apgailestaujame, kad buvę perspektyvūs politikai – A. Zuokas ir Ž. Šilgalis – taip ir nesugebėjo dirbti partijos komandoje ir savo talentus panaudojo skaldymui", – pareiškė LiCS pirmininkas Gintautas Babravičius ir jos frakcijos Seime seniūnas Algis Čaplikas.

REKLAMA

Jie primena, kad lygiai prieš vienerius metus Artūras Zuokas švelniai tariant nusišalino nuo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) partijos reikalų, palikdamas ją su milijoninėmis skolomis ir suterštu vardu.

Tik pasitraukus A. Zuokui iš Seimo, Žilvinas ne kartą mus buvo perspėjęs, kad ir jis vieną dieną trenks durimis, tačiau gana ilgai delsė. Paskutiniais mėnesiais perspėjimai, o kartais ir pagrasinimai tapo įpročiu. Matėme blaškymąsi, žinojome, kad už nugarų yra kurpiamas naujos visuomeniniu judėjimu pridengtos politinės jėgos planas, bet leidome kolegai pasielgti garbingai ir apsispręsti, su kuo jis, – sakė liberalcentristų vadovybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarui Ž. Šilgaliui pasitraukus iš Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos, jos gretas papildė Seimo narys V. Valkiūnas. Jis apsisprendė grįžti į LiCS frakciją, nuo kurios ir pradėjo darbą Seime.

V. Valkiūnas padėjo išsaugoti Liberalcentristų frakciją, nes pasitraukus Ž. Šilgaliui jos galėjo nebelikti. Pagal Seimo statutą frakcijas turi sudaryti ne mažiau nei 7 Seimo nariai.

Ž. Šilgalis neturi planų jungtis prie kokios nors Seimo frakcijos. Jis sako tapsiąs Mišrios Seimo narių grupės nariu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų