REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius portalui „Balsas.lt“ penktadienį sakė buvęs nustebintas Europos parlamentaro Vytauto Landsbergio sprendimo nedalyvauti mirusio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko laidotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Butkevičiaus, galima buvo pagerbti velionį bent prezidentūroje ar Arkikatedroje.  „Tai labai daug pasako apie žmogaus vidų. Kalbame apie du iškiliausius Lietuvos politikus po nepriklausomybės atkūrimo. Nuoširdžiai tikėjausi, kad tikrai atvyks ir pagerbs. Buvo įvairių būdų ir vietų, kaip tai padaryti. Esu nustebęs ir nuliūdęs“, - tikino A. Butkevičius. Jis sakė nemanąs, kad buvusio pagrindinio oponento atvykimas būtų įvertintas, kaip kokia nors patyčia ar provokacija.

REKLAMA

LSDP lyderis teigė, jog partijos vadai jau prieš kurį laiką bendravo su katalikų bažnyčios hierarchais, kurių pozicija nulėmė A. M. Brazausko karsto neįnešimą į Arkikatedrą. „Kalbėjome apie šarvojimą Arkikatedroje ir mums iškart buvo pasakyta, kad to nebus. Tik niekas nesakė, kad ir kūno neleis įnešti“, sakė Seimo narys.

A.Butkevičiaus teigimu, atsakomybę už derybas su Bažnyčia vėliau prisiėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė. „Ji sudarė komisiją ir mums pasakė, kad bus tik blogiau, jei tuose pokalbiuose dalyvaus politikai, Seimo nariai. Kaip jiems ten sekėsi derėtis – sunku pasakyti“, - aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų