REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie brakonierių nusikaltimus prieš gyvąją gamtą paprastai sužinome tik iš vienos kitos žinutės Lietuvos žiniasklaidoje. Nedaug informacijos ir apie gamtos apsaugos pareigūnų nuolatinę, dieną ir naktį vykstančią kovą su brakonieriais. Pastarųjų gyvajai gamtai padaromos žalos mastai milžiniški, vertinami milijonais litų. Miškus apraizgiusiose brakonierių kilpose siaubingose kančiose žūva laukiniai žvėrys, į ežerų vandenis apipynusius šimtus kilometrų tinklų kasmet pakliūna šimtai tūkstančių žuvų. Dauguma jų po brakonierių naudojamos žvejybos elektros prietaisais amžiams lieka nevaisingos.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoje laidoje „Spąstai“, kurią Baltijos televizija rengia kartu su Aplinkos ministerija ir regionų aplinkos apsaugos departamentais, žiūrovai pamatys visuomenei nežinomą, unikalią vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuoti brakonierių nusikaltimai prieš gamtą. Laidos herojai - ne brutalūs brakonieriai, o gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, kurių rizikingo darbo momentai dar niekuomet nebuvo rodyti per televiziją.

REKLAMA

Laidos autorė žurnalistė Aušra Vercinkevičiūtė įsitikinusi: „Lietuvos visuomenė turi žinoti, kodėl su paprasta meškere ir slieku šiais laikais taip sunku pasigauti žuvį. Visuomenė turi būti nepakanti brakonieriams, naikinantiems tuos, kurie patys negali apsiginti.“

Realiais įvykiais pagrįstą socialinį - prevencinį projektą „Spąstai" per BTV žiūrėkite pirmadieniais, 20.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų