REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anglijos sostinėje Londone vykstančio prestižinio Vimbldono teniso turnyro moterų vienetų varžybų finale susitiks nugalėtojos titulą ginanti pirmoji pasaulio raketė amerikietė Serena Williams ir rusė Vera Zvonareva.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkus pirmas setas

Ketvirto Vimbldono čemponės titulo siekianti S. Williams ketvirtadienį pusfinalyje po gana atkaklios kovos 7:6 (7:5), 6:2 įrodė savo pranašumą prieš 20-metę čekę Petrą Kvitovą (WTA 62).

REKLAMA

Nors P. Kvitova tokio rango varžybų pusfinalyje žaidė pirmą kartą per savo karjerą, ji puikiai pradėjo susitikimą ir momentais netgi atrodė geriau nei amerikietė. Čekė pirmoji atliko „breaką“ ir išsiveržė į priekį 4:2, tačiau S. Williams nenuleido rankų ir aštuntame geime išlygino rezultatą – 4:4.

Lygi kova vyko ir toliau, todėl visai logiška, kad pirmo seto likimas paaiškėjo tik po „tiebreako“, kuriame pirmoji pasaulio raketė iš karto susikrovė solidų pranašumą (4:0) ir jo neiššvaistė. Antrame sete P. Kvitovai jau nepavyko užmegzti tokios pat atkaklios kovos. Čekė vis dažniau klydo ir amerikietė sugebėjo net dukart laimėti jos padavimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne, aš visiškai nesijaudinau, – sakė S. Williams. – Aš išeinu į kortą ir atlieku savo užduotį. Net ir tada kai ji pirmavo su vienu „breaku“, žinojau, kad anksčiau ar vėliau susigrąžinsiu savo padavimą. Dvikova buvo nelengva. Ji žaidė labai gerai, ypač padavinėdama, bet aš turėjau šansų“.

V. Zvonareva tiki savo galimybėmis finale

Kitame pusfinalyje 21-oji varžybų raketė V. Zvonareva 3:6, 6:3, 6:2 įveikė bulgarę Tsvetaną Pironkovą ir „Grand Slam“ turnyro finale žais pirmą kartą. Iki šiol geriausias rusės rezultatas tokio rango varžybose buvo pusfinalis pasiektas praėjusių metų „Australian Open“ turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar kuklesniais rezultatais galėjo pasigirti 22-ejų metų T. Pironkova, kuri „Grand Slam“ turnyruose anksčiau niekada neperkopdavo net antrojo rato barjero.

Tik 82-ą vietą WTA reitinge užimanti Bulgarijos tenisininkė antradienį pateikė didžiausią staigmeną turnyre, kai ketvirtfinalyje iš tolimesnės kovos pašalino antrą pasaulio raketę ir penkiskart Vimbldono čempionę amerikietę Venus Williams.

T. Pironkova sėkmingiau pradėjo pusfinalio dvikovą ir, šeštame geime atlikusi vienintelį „breaką“, laimėjo pirmą setą, tačiau V. Zvonareva po truputį perėmė iniciatyvą ir susitikimą baigė laimėdama 10 iš 13 paskutinių geimų.

REKLAMA

„Tai buvo labai sunkus mačas. T. Pironkova labai jauna žaidėja, tačiau labai rimta varžovė ir ji puikiai pradėjo susitikimą, – sakė V. Zvonareva. – Aš labai patenkinta tuo, kaip man pavyko pakreipti dvikovos eigą“.

Tai yra dešimtasis kartas per pastaruosius vienuolika metų, kai Vimbldono turnyro finale žais vieną iš seserų Williams. Serena šį patį prestižiškiausią teniso turnyrą yra laimėjusi 2002, 2003 ir 2009 metais, o finale iš viso žais jau šeštą kartą.

Vis tik V. Zvonareva, pralaimėjusi amerikietei 5 iš 6 tarpusavio susitikimų, tiki savo galimybėmis.

REKLAMA

„Serena – puiki žaidėja. Prieš ją labai sunku žaisti ir ji gina čempionės titulą, bet aš tikiu savimi. Manau, kad turiu išeiti į kortą ir pasistengti padaryti viską. ką ir kitose dvikovose prieš tai, – sakė V. Zvonareva. – Aš esu tikra, kad jeigu pademonstruosiu savo geriausią žaidimą, galiu įveikti bet ką, kad ir kas stovėtų kitoje tinklo pusėje. Tai aš ir pabandysiu padaryti šeštadienį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų