REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per trejus metus 33 klientų sąskaitas sugebėjusi apšvarinti 38 metų anykštietė bankininkė turės sumokėti 12 tūkstančių litų baudą ir atlyginti bankui padarytus nuostolius. Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje byloje buvo atskleistas teisėsaugininkams žinomas grobstymo mechanizmas, kuriuo pasinaudodama buvusi banko darbuotoja pasisavindavo pinigus iš svetimų sąskaitų. Kai klientas, atėjęs į banką, pasidomėdavo sąskaita arba pareikalaudavo pinigų, svetimą turtą grobstanti darbuotoja išmokėdavo klientui pinigus, tik ne iš jo, bet iš kitų sąskaitų.

REKLAMA

Vieno banko klientų aptarnavimo ekspertė buvo kaltinama iš savanaudiškų paskatų ir apgaule pasisavinusi jai patikėtą didelės vertės - 188 tūkstančių 712 litų svetimą turtą, teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas.

Buvusi bankininkė buvo atsakinga už terminuotų depozitų sutarčių nacionaline ir užsienio valiuta sudarymą ir pasirašymą, banko skyriaus klientų sąskaitų atidarymą, atsiskaitymų visomis mokėjimo formomis atlikimą ir kontrolę, programuotojo funkcijų vykdymą ir duomenų įvedimo vykdymą ir atlikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ji klastodama dokumentus ir duomenis, neteisėtai pakeisdavo kompiuterinę informaciją, banko klientų atneštus pinigus terminuotų indėlių sutarčių sudarymui ji pasiimdavo sau, iš indėlininkų sąskaitų pervesdavo į savo, tėvų ar kaimynų sąskaitas. Klientai nuostolio nepatyrė, nes bankas sugrąžino iš indėlininkų sąskaitų pasisavintus pinigus, teigiama pranešime spaudai.

Šios bylos ikiteisminį tyrimą kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai, jį atliko Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Įstatymas tam, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį svetimą turtą ar turtinę teisę, numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki trejų metų, už didelės vertės turto pasisavinimą - iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų