REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovo Rimo Tumino kadencijai, skelbiamame naujame konkurse žinomas režisierius į šias pareigas nebekandidatuos.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsisakiau dvilypumo. Todėl šiais metais savo kandidatūros neteiksiu, – savo apsisprendimą „Vakaro žinioms“ išdavė R.Tuminas. – Teatro vadovo pareigos yra kaip direktoriaus. Tai daugiau administracinė, ne kūrybinė veikla. Negaliu sau leisti apeiti įstatymų ir dažnai išvažiuoti į Maskvą bei palikti Mažąjį teatrą. Dėl to, manau, kad net jei kandidatuočiau, konkurso rezultatai mano atžvilgiu būtų neigiami.“

REKLAMA

Jau trejus metus Maskvos Jevgenijaus Vachtangovo teatrui vadovaujantis R. Tuminas šias pareigas eis iki 2013-ųjų. Tačiau, prisipažino, palikdamas Mažojo teatro vadovo kėdę, su Lietuvos žiūrovais ir teatro darbuotojais atsisveikinti neketina.

„Ne kėdė svarbiausia. Aš su malonumu bendradarbiausiu su Vilniaus mažuoju teatru, statysiu čia po vieną spektaklį per metus – kaip ir buvau žadėjęs. Galbūt gausiu meno vadovo ar vyriausiojo režisieriaus pareigas. Bet tai, žinoma, priklausys nuo naujojo teatro vadovo sprendimo“, – pasakojo šiuo metu Maskvoje esantis režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

Ar nesunku į kitas rankas perleisti prieš 20 metų savo paties rankomis įkurtą teatrą? – klausiame R. Tumino.

„Mes jau truputėlį pasenome, apnašomis apėjome. Todėl tikrai negaila. Puikiai suprantu, kad nieko nėra amžina. Mums visiems nereikėtų prisirišti prie vietų ar pareigų. Reikia suprasti, kad esame mirtingi. Vežimas vis tiek turi būti traukiamas. Manau, teatrui reikia naujų, jaunų, kupinų idėjų, išmanančių ir gebančių kurti žmonių. Be to, tikiu tais, kurie dirba Mažajame teatre. Ypač aktoriais“, – sakė režisierius, Vilniaus mažajam teatrui oficialiai vadovavęs pastaruosius penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų