REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas tikisi, kad Seimo priimtos vadinamojo liustracijos įstatymo pakeitimai leis pradėti naują etapą - buvusios SSRS specialiųjų tarnybų dokumentų viešinimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Žiniasklaidoje klaidingai buvo interpretuoti šie pakeitimai - bus viešinami ne iš Valstybės saugumo departamento perimti slaptais KGB bendradarbiais pripažintų asmenų dokumentai, bet KGB dokumentai: bylos, ataskaitos, susirašinėjimas ir t.t. Tai leis visuomenei susidaryti kur kas tikslesnį vaizdą apie KGB veiklą ir šiai sistemai tarnavusius asmenis", - sakė A. Anušauskas.

REKLAMA

Pasak komiteto pirmininko, pakeitimais ne tik pašalinami Europos Žmogaus Teisių Teismo 2009 m. balandžio 7 d. byloje konstatuoti Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos pažeidimai, bet ir ištaisoma galiojančio įstatymo spraga dėl asmenų, kurie apie savo slaptą bendradarbiavimą su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis prisipažino Aukščiausios Tarybos - Atkuriamojo Seimo specialiosioms deputatų komisijoms.

"Seimas priėmimo metu iš projekto išbraukė nuostatą, kad darbinės veiklos apribojimai būtų taikomi tik 10 metų. Tačiau ši nuostata galios tik asmenims, naujai pripažintiems slapta bendradarbiavus, kurie pretenduotų į nurodytas pareigas, o tokių gali būti tik vienetai. Svarbiausia, kad valstybė aiškiai apibrėžia savo požiūrį į šį praeities puslapį", - teigė A. Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų