REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atvirai šnekant, paskendome tame TV tinklelių pakeitimų akivare, kuris prasivėrė mirus Algirdui Brazauskui.

REKLAMA
REKLAMA

Gal net ir būtume pabandę išvengti šios temos, jei ne budrūs tinklaraščio komentatoriai.

Jų dėmesį ypatingai patraukė tai, kad net trys Lietuvos nacionaliniai kanalai tiesiogiai transliuos Jo Ekscelencijos laidotuves rytoj.

REKLAMA

Prie Laidotuvių televizijos (LTV) šį kartą prisišlieja LNK ir BTV. LNK į savo gedulingas iniciatyvas natūraliai pajungia Nemirą Pumprickaitę, dabar šiame kanale vedančią savaitinę laidą, o anksčiau buvusią A. Brazausko spaudos atstove atstove spaudai. N. Pumprickaitė teigia, kad Prezidentas Algirdas Brazauskas man buvo toks žmogus, šalia kurio stovėti kartais būdavo nejauku. Jis buvo labai atsakingas, labai doras ir labai kultūringas žmogus. Visų šių dorybių tiek, kiek A. Brazauskas, aš neturėjau, bet stengiausi iš jo mokytis. Buvimas šalia jo man labai daug davė.

REKLAMA
REKLAMA

Laidotuves transliuos ir BTV, kuriai A. Brazauskas, ko gero, nieko nedavė. Gal todėl ši savo pranešime taip ir nesugebėjo be klaidų parašyti Prezidento titulo:

Reikia pripažinti, kad ši labai mažais resursais disponuojanti televizija kiek gali, tiek ir bando išsilaikyti vienoje orbitoje su didesniais berniukais, todėl pirmadienį dar ir parodė Vytauto Matulevičiaus specialią laidą Algirdo Brazausko fenomenas.

TV3 nebando žygiuoti koja kojon su LTV, LNK ir BTV, todėl iš ten žinių apie šlovingą laidotuvių transliaciją nesigirdi. Kad ir kaip tai šventvagiškai beskambėtų, bet kanalas elgiasi labai realistiškai ir pragmatiškai. Nei LNK, nei, juo labiau, BTV su Laidotuvių televizija nepakonkuruos. Su ja nepasivaržytų ir TV3 ir todėl jos tuo metu rodomai animacijai ir muilams prognozuotume dar didesnę sėkmę nei paprastai – ji garantuotai paverš dar ir LNK, ir BTV žiūrovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, TV3 bandė padaryti įspūdį, jog jai gedulas irgi galioja – matome tiesiog gigantiškas kanalo pastangas:

Tiesa, būtume užmiršę dar vieną beribio pasišventimo pareikalavusį programos elementą, išsikėtojusį tinklelyje per ištisas tris minutes (!):

LNK jau savo programos pakeitimų preambulėje atvirai ir be užuolankų pareiškė, kad, cituoju, programa bus neženkliai pakoreguota. Neženklus pakoregavimas buvo neaišku iš kokių archyvų iškapstyta speciali laida Paskutinė Prezidento A. M. Brazausko darbo diena Prezidentūroje bei pirmadienį parodyta speciali Kakadu (!), kur nebus politikos. Išvysime Algirdą Brazauską juokaujantį, šokantį, darantį gramą kur nors parodoje, vaikštantį po statybas. Surinkome pačius šilčiausius vaizdus iš unikalių mūsų archyvų“, – sakė M. Sėjūnas. Linksmoji laidelė bus kartojama iškart po Prezidento laidotuvių transliacijos.

REKLAMA

Beje, taip dar sau pagalvojome, kad prie šios linksmybių karuselės galėjo prisijungti ir Dviračio šou – būtų buvę galima surinkti Kęstučio Jakšto parodijuojamo Algirdo Brazausko sceneles – jų, įtariu, užtektų porai valandų, jei ne daugiau.

Tiesa, ilgametis A. Brazausko bendražygis Gediminas Kirkilas vakar per LTV parodytų Pasaulio futbolo čempionato rungtynių pertraukoje irgi buvo be galo linksmas, tai kaip jau čia iš komercinių televizijų rimties reikalausi…

Kiek kitaip elgiasi Lietuvos ryto TV. Ji eina kiek kitu keliu, nei LNK ar BTV. Lietuvos ryto TV netransliuoja laidotuvių tiesiogiai, bet daro jų santrauką, kurią parodys vakare. Tuo tarpu laidotuvių metu bus rodomos proginės laidos. Gal tai irgi būdas įtikti žiūrovui? O gal tiesiog neužteko KTS…

REKLAMA

Beje, Lietuvos ryto TV rytoj nušluostys nosį Lietuvos Televizijai parodydama A. Brazauskui bene labiausiai patikusį apie jį susuktą dokumentinį filmą Liokajus Lietuvos pora valandų anksčiau, nei Konarskio visuomeninis atvašynas.

Tačiau pastarasis savo neišsemiamais archyvais nušluostė nosį visiems ir visoms iš karto. Analų užteko vos ne penkių dienų ištisinei gedulingai velionį menančiai transliacijai – čia matėme ir visai naftalininę dokumentiką, kuri, ko gero, porą dešimtmečių nebuvo ištraukta iš video saugyklų, čia atsirado proga parodyti Spaudos klubo laidas su A. Brazausku, čia pamatėme ir naujausią dokumentiką apie Jo Ekscelenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai kanalui apsimoka. Pastarųjų dienų skaičiai – ne tik dėl futbolo geri.

Tiesa, būčiau užmiršęs – visi kanalai prie gedulo priderino logotipus. Komercinėms televizijoms tai ir buvo reikšmingiausias gedulo akcentas. Mažiausiai jo reikėjo jau ir taip visa programa gedulą atgrojančiai LTV – gal todėl ir mažiausiai su ta puošyba pasisekė – suprantu, kad tai turėjo būti kaspinėlis juodasai, bet taip keistai prikabintas, kad iš pirmo žvilgsnio pagalvojau, jog ten – replės.

Piktojo A. Kubiliaus replės, tarsi žnyplėmis suspaudusios siaurą LRT biudžeto ryklę – ha ha.

REKLAMA

Gal ir nejuokinga…

Hm.

BTV savo dantratį patalpino juodo vualio fone, TV3 nuėmė spalveles, o LNK apsišarmojo.

Papildymas. Ko gero, nepastebėjome svarbiausio – Lietuvos ryto TV dar kartą blykstelėjo, ištransliavusi mišias iš Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedros, kurios įvyko valandą anksčiau, nei tos, iš Vilniaus katedros. Pastarosios nustebino kartezietišku šalčiu, kurį kiti pavadins susikaupimu ir tuščiomis eilėmis. Na, o kaišiadoriškosios buvo be galo emocingos, su ašaromis, o bažnytaitė – sausakimša.

Gaila, kad menkai išsireklamuota, todėl nesitikiu žiūrovinio efekto. Tačiau jau vien tai, kad didesni kanalai priversti dabar transliuoti kaišiadoriškųjų Mišių įrašo kadrus su Lietuvos ryto TV logotipu, ką tik ką pamačiau LTV bangomis, jau yra gera savireklama.

Šaunuoliai.

Tik iš kitų išsiskirdamas gali tapti pastebimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų