REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girtas naftos brokeris, sudaręs sandėrių pusei milijardo dolerių, atleistas iš darbo biržos, jam taip pat skirta stambi bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų valdyba įpareigojo vyriausiąjį bendrovės „PVM“ brokerį Stiveną Perkinsą sumokėti 108 tūkstančių dolerių baudą, rašo „Computerworld UK“.

REKLAMA

Naktį iš birželio 29 į 30 dieną Perkinsas iš savo namų kompiuterio sudaręs 7125 kontraktus numatė „Brent“ naftos kainų kilimą. Iš viso jis sudarė sandėrių daugiau kaip pusei milijardo dolerių.

Perkinso kompiuteryje buvo įdiegta programa, suteikianti prieigą prie biržos sistemos „webICE“, kuri leidžia sudaryti sandėrius per naršyklę.

Dėl brokerio veiksmų naftos kainos pakilo 2 doleriais iki 73,5 dolerio už barelį. Perkinsas tą naktį sudarė 69% visų sandėrių.

REKLAMA
REKLAMA

Nesankcionuotą perkybą biržoje vykdžiusį brokerį „PVM“ nustatė per kelias valandas. Po dviejų dienų Perkinsas prisipažino, kad sudarydamas sandėrius buvo labai girtas. Gerti jis pradėjo golfo klube, kur kompanija pakvietė savo darbuotojus savaitgalį, tačiau atėjus darbo dienoms nustoti gerti jis nesugebėjo.

Stivenui Perkinsui uždrausta prekiauti biržoje 5 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų