REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Maisto produktai, pagaminti iš klonuotų gyvūnų, neturėtų patekti į ES rinką“, - teigė Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė šiandien svarstant Naujų maisto produktų reglamentą EP Europos liaudies partijos (PPE) frakcijos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo reglamentu siekiama nustatyti naujų maisto produktų tiekimo į ES rinką taisykles kartu užtikrinant aukštus žmonių sveikatos, gyvūnų gerovės reikalavimus, aplinkos ir vartotojų interesų apsaugos lygį bei vidaus rinkos veikimą.

REKLAMA

Anot R.Morkūnaitės, maisto produktai, pagaminti iš klonuotų gyvūnų arba jų palikuonių, neturėtų būti įtraukti į šį reglamentą. Europarlamentarės įsitikinimu, atsižvelgiant į problemos daugialypiškumą ir nuomonių įvairovę, Europos Komisija dėl klonuotų gyvūnų naudojimo maisto pramonei turėtų pateikti atskirą pasiūlymą, kuris Europos Parlamente būtų atskirai svarstomas. „Net jei būtų leista vartoti klonuotą mėsą, kiltų aibė kitų problemų, tokių kaip ženklinimas, vartotojų saugumo užtikrinimas ir klonuotų gyvūnų palikuonių naudojimas, ir kt. Ar gamintojai ir vartotojai yra tam pasirengę?“, - svarstė politikė.

REKLAMA
REKLAMA

„Išsakydama tokį požiūrį manau, kad moksliniai tyrimai šioje srityje turi būti tęsiami, tačiau visų pirma turi būti galvojama apie žmogaus sveikatą, etinius dalykus ir jokie ekonominiai rodikliai neturėtų būti lemiami“, - sakė ji.

R. Morkūnaitė pažymėjo, kad kalbant grynai apie rinką, klonuotų gyvūnų mėsa nesukuria pridėtinės vertės – mėsos pasiūla Europos Sąjungoje yra panankama ir nėra prasmės ją pildyti klonuotais produktais.

Europarlamentarė frakcijos kolegoms priminė ir klonavimo etinius aspektus. „Mūsų politinė grupė išpažįsta krikščioniškąsias vertybes ir žmonės, kurie mumis pasitikėjo, nori, kad tomis vertybėmis ir būtų vadovaujamasi priimant svarbiausius sprendimus“, - pažymėjo politikė ir siūlė nepamiršti, kad gyvūnų klonavimas tik žingsniu atsilieka nuo žmogaus klonavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų