REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas kartu su kolegomis užregistravo Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisą, kuri leistų nemažinti valstybinės pensijos tiems asmenims, kurie patys kuria darbo vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pataisos iniciatoriaus, tokia įstatymo nuostata skatintų vyresnio amžiaus žmones aktyviau dalyvauti ūkiniame šalies gyvenime ir tuo pačiu skatintų aktyvesnes ekonomikos pagyvėjimo tendencijas.

REKLAMA

"Kai kurie žmonės, net ir sulaukę oficialaus pensinio amžiaus, gali ir nori kurti ar valdyti savo įmones, tokiu būdu kurdami ar išlaikydami darbo vietas. Būtent tokių asmenų papildomos pajamos neturėtų sąlygoti jų gaunamos socialinio draudimo senatvės pensijos. Juk tokie pensininkai moka mokesčius iš savo veiklos, be to, tokia įstatymo norma skatintų verslumą tarp vyresnio amžiaus žmonių", - pataisą komentuoja Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Tamašauskas.

Šiuo metu įstatyme numatyta, kad valstybinių socialinio draudimo senatvės, ištarnauto laiko pensijų ir kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas gavėjams, kurie po pensijos paskyrimo gauna kitas, iš darbo santykių kylančias pajamas, mokama pensijos dalis, apskaičiuojama taikant atitinkamą koeficientą, t.y., dirbantys ir pajamas gaunantys pensininkai iš esmės gauna mažesnes pensijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų