REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgą laiką itin uolia katalike apsimetinėjusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, įkandin prezidentės Dalios Grybauskaitės, pademonstravo nieko apie tą katalikybę niekada taip ir nesupratusi. Maža to, abi valstybės damos pamiršo, kad bažnyčia ir valstybė yra atskiros organizacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nesu itin uoliai rožinį sukinėjantis ir nuolat poteriaujantis katalikas, bet dėl vieno mirusio komunisto neįbugdymo į Akrikatedrą sukelta isterija provokuoja atsaką nemažiau, nei Česlovo Juršėno pasaka apie tai, kaip vienas pats Lietuvos ąžuolas iškovojo visiems nepriklausomybę. Iš seno kompartijos centro komiteto ideologijos bei propagandos skyriaus veikėjo nieko kito ir nesitikėjau. Iš visiems spirgant įsakinėti pratusios, velionio dėka didele viršininke tapusios aukštosios partinės mokyklos dėstytojos irgi galima buvo laukti panašaus išsišokimo. Neapmaudu dėl būrio idiotų, negalinčių išmirti komunistų ir šiaip infantilų kurie jau organizuoja „tikėjimo atsisakymo“ akcijas, dėl to, kad jų politinis kumyras šarvojamas ne ten, kur jie nori. Tokie žmogeliukai nėra didelė netektis – vargu ar tokias dūšeles išgelbėtų ši ar kokia nors kita bažnyčia. Kai kam reiktų pirmiausiai kreiptis į švietimo ir medicinos įstaigas. Tik keista, kad net arši bažnytinio konservatorių partijos sparno kalbėtoja nesupranta elementarių dalykų.

REKLAMA

Kad ir kaip vargšams politikams ir velionio kanonizuotojams beatrodytų, Katalikų bažnyčia, kitaip nei su stačiatikiais yra Rusijoje nuo Petro pirmojo laikų, neprivalo jiems dėl nieko aiškintis ir priima arba nepriima tą, ką nori. Juolab, kad asmuo, kurį būtinai norima pritemtpi prie altoriaus, nesivadovavo nei šia, nei kitomis religijomis.

Neptinka katalikybė ir bažnyčios nuostatos? Pirmyn – susikurkite savo abrozdėlio vardo bažnyčią (paprastai tariant – sektą) ir melskitės, šarvokitės, atnašaukite. Jei Jėzus Kristus yra mažiau svarbus už politinio stabo pašarvojimo vietą – didelių kančių nepatirsite. Ten galės ir moterys kunigauti, ir celibato nebus, ir gėjai bus vyskupais, ir krikštijama bus kaip nors kitaip, o gal ir šunis bus galima bučiuoti. Kur problemos?

Ne tiek baisūs yra netobuli politikai, kiek trenktų, juos sušventinančių pasekėjų gaujos. Labiau už šią publiką niekas nekuria nesveikos atmosferos aplink šias laidotuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų