REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino studija „Pixar“ yra pagarsėjusi savo „velykiniais kiaušiniais“. Kino slengu šitaip vadinami slapti pranešimai „paslėpti“ filme ir suprantami tik pašvęstiesiems. Šiuo atveju pašvęstieji – tai visi „Pixar“ darbo gerbėjai, todėl kad „Pixar“ mėgsta žaisti savo pačių kurinių citatomis.

REKLAMA
REKLAMA

Štai keletas dažniausiai pasitaikančių citatų.

„Pizza Planet“ – pirmoje „Žaislų istorijos“ dalyje tai – didžiulis restoranas su žaidimo automatų sale, pastatytas pagal mokslinės fantastikos filmų tematiką. Šalia automato stovi armija senų sunkvežimių, kurie į namus išvežioja picas. Vienu ar kitu pavidalu „Pizza Planet“ figūruoja visuose iki šiandienos išleistuose studijos filmuose: animaciniame filme „Žuviukas Nemo“ sunkvežimis su restorano logotipu pravažiuoja pro šalį tuo metu, kai Gillas dėsto savo pabėgimo iš akvariumo planą. Animaciniame filme „La Troškinys“ tas pats sunkvežimis žiurkės Remio gaudynių scenoje važiuoja tiltu virš Senos upės. O animaciniame filme „Aukštyn“ senas sunkvežimis pastatytas stovėjimo aikštelėje, kai senukas Karlas, skautas Raselas ir šuo Dagas eina pirkti ledų. Kituose filmuose galima pamatyti puodelius su „Pizza Planet“ logotipais ir tuščias tos pačios picos dėžutes.

REKLAMA

Šiandien šie išgalvoti restoranai jau tapo realybe – vienas jų jau atvėrė duris Paryžiaus „Disney Land'e“.

„A113“ – tai buvo Kalifornijos menų universiteto auditorijos numeris, kur mokėsi vienas iš „Pixar“ įkūrėjų Johnas Lasseteris ir daugelis kitų žinomų dailininkų-animatorių. Ši skaičių kombinacija pasirodo daugelyje animacinių filmų – animaciniame seriale „Simpsonai“, animaciniuose filmuose „Lilo ir Stičas“, „Princesė ir varlius“. Animatoriams sunku pamiršti šį auditorijos numerį. Studijos „Pixar“ filmuose šis skaičius pastebimas visuose filmuose: „Žaislų istorijoje“ tai Endžio mamos automobilio numeris, „La troškinyje“ tai skaičius, parašytas ant pakabuko, pritvirtinto prie laboratorinės žiurkės Gito ausies, o filme „Aukštyn“ tai teismo salės numeris.

REKLAMA
REKLAMA

„Buy'N'Large“ (BnL) – išgalvota kompanija, užsiimanti elektronikos prekių gamyba. Pirmą syki pasirodo animaciniame filme „WALL-E“ kaip kompanija, sukūrusi herojus robotus ir jų kosminį laivą. Vėliau „BnL“ logotipas matosi ant statybinių medžiagų filme „Aukštyn“. Naujausioje „Žaislų istorijoje“ jį bus galima pastebėti ant baterijos elementų, kai pabėgimo metu sulaužytą Bazą draugai mėgina „perkrauti“.

Žaislai iš „Žaislų istorijos“ – animaciniame filme „Monstrų biuras“ herojai stovi prie šviesoforo, šalia gigantiško gyvūno kojos; kamerai atsitraukus gyvūnas pasirodo besąs Reksas, žalias dinozauras iš „Žaislų istorijos“. Vėliau „Monstrų biure“ Džesės lėlė guli ant kitos „Žaislų istorijos“ herojės Bu stalo. Animaciniame filme „Aukštyn“ kūrėjai keletą sekundžių rodė meškiuką Lotso, kuris po metų pasirodo „Žaislų istorija 3“ – jis sėdi mergaitės kambaryje, šalia lovos, kai pro mažylės langus praskrenda namas su balionais. Filme „WALL-E“ galima pamatyti dėžutę pietums su Bazo Šviesmečio atvaizdu ir Barbės automobiliuką.

Naujausiame savo filme „Žaislų istorija 3“ studijos „Pixar“ kūrėjai ir vėl paslėpė visą galybę „velykinių kiaušinių“, tad žiūrėti bus itin įdomu. Lietuviškai dubliuota „Žaislų istorija 3“ Lietuvos kino ekranuose pradedama rodyti liepos 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų