REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valdžiai nepavyko pratęsti didelių abejonių keliančios Vilniaus šilumos tinklų nuomos bendrovei „Dalkia“, siejamai su koncernu „ICOR“ (buvusi „Rubicon group – red. past.). 16 „už“ – 23 „prieš“ – toks buvo Vilniaus miesto tarybos narių verdiktas. Vis dėlto lieka neaišku, ar sutarties nebus bandoma pratęsti darsyk.

REKLAMA
REKLAMA

Merui partija nerūpi?

Vienas pagrindinių šios sutarties pratęsimo entuziastų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovų V. Navickas pasisakė „už“ sutarties pratęsimą, nors TS-LKD prezidiumas buvo nurodęs to nedaryti. Už partijos nuomonės nepaisymą V. Navicko, kaip ir dar dviejų konservatorių-krikdemų, balsavusių „už“, elgesys bus svarstomas TS-LKD Priežiūros komitete.

REKLAMA

Iš 16 už sutarties pratęsimą balsavusių tarybos narių 9 buvo iš Liberalų ir centro sąjungos, po 3 –TS-LKD ir Nepriklausomos frakcijų narius bei vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotas narys.

„Rubikono“ pasamdyti teisininkai teisūs, valstybė – ne?

Priminsime, kad Vilniaus savivaldybei priklausančių „Vilniaus šilumos tinklų“ nuomą rengiamasi pratęsti jai nė nesibaigus. 2002-aisiais pasirašyta pirmoji sutartis su koncernu „Dalkia“ galioja ligi 2017-ųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie savivaldybės tarybos nariai dėl naujosios sutarties projekto jau kreipęsi į Konkurencijos tarnybą, Viešųjų pirkimų tarnybą. Abi valstybinės institucijos nurodė, jog „Dalkia“ siūloma sutartis – ydinga. Antai Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė, jog šilumos ūkio išnuomoti negalima daugiau nei dešimtmečiui.

Tačiau pagrindinis naujosios sutarties projekto rengėjas ir derintojas Vilniaus miesto taryboje, vicemeras R. Adomavičius galvojo kitaip. „Nieko jie nepasakė. Jie pasakė ne tai, ką turėjo pasakyti“, - taip socialdemokratas pasitiko neigiamas valstybinių institucijų išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Adomavičius „Balsas.lt“ įtikinėjo, kad kur kas reikšmingesnės ir teisiškai pagrįstos yra pačios „Vilniaus energijos“, antrinės „Dalkia“ bendrovės, užsakytos teisininkų išvados. „Tarptautinio lygio kompanijos pasakė, kad viskas teisinga, jie pasakė, kad viskas tvarkoje“, - R. Adomavičiui teisininkų išvados, užsakytos pačių „Rubikono“ atstovų atrodo svaresnės.

Vicemeras taip pat suabejojo ir Viešųjų pirkimų komisijos atsakymu, kur rašoma, jog nuoma negali būti ilgesnė nei 10 metų. Esą Vilniaus savivaldybės teisininkai jau išaiškino, kad savivaldos lygmenyje tai negalioja. „Juk esame išnuomavę 25 metam Halės turgų. Jei tai būtų neteisėta, juk viskas būtų sustabdyta“, - įrodinėjo R. Adomavičius.

Primintina, kad Socialdemokratų partijos prezidiumas Vilniaus socialdemokratams yra nurodęs sutarties su „Rubikonu“ nepalaikyti. Tačiau, regis, sostinės socialdemokratai žaidžia dvigubą žaidimą. R. Adomavičiaus žodžiais, socialdemokratų Vilniaus skyrius šio klausimo dar nėra apsvarstęs, tad ir neaišku, kaip iš tiesų reikės balsuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų