REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet „Išsipildymo akcija“ ir jos gerų darbų sąrašas vis plečiasi. Akcijos mastą ir svarbą visai Lietuvai rodo suteikiama pagalba ne tik likimo nuskriaustiems vaikams, bet ir valstybinėms gydymo įstaigoms. Jau antrus metus „Išsipildymo akcija“ už geros valios žmonių paaukotus pinigus miestų ligoninėms perka techniką, kuri padeda tūkstančiams sergančių vaikų. „Šį kartą su džiaugsmu pranešame, jog aną savaitę Kauno medicinos universiteto (KMU) Neonatologijos klinikos naujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrius jau gavo gyvybiškai reikalingą ultragarso aparatą“, – sako „Išsipildymo akcijos“ koordinatorė Jolita Vitkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šis aparatas, kainavęs 299 475 litų, yra ypač reikalingas sergantiems mažo svorio naujagimiams. Dabartinė technika, su kuria dirba gydytojai, yra 15 metų senumo, o ligoninės valdžia neišgali skirti finansavimo naujam aparatui. Senasis ultragarso aparatas daugybę kartų remontuotas ir neturi funkcijų, būtinų šiandieninei diagnostikai.

REKLAMA

Pasak naujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vadovo Antano Pužo, kasmet mažųjų ligoniukų skyriuje gydoma daugiau nei 600 naujagimių. Iš jų 65 proc. gimsta neišnešioti. Labai mažo svorio naujagimių per metus čia patenka apie 130, iš jų apie 50 sveria ypač mažai – vos iki 1000 gramų. „Delsti šioje srityje negalima. Būna, kad naujagimiui bloga, o tu nieko negali padaryti, nes nieko nematai, neturi tam reikiamos technikos. Mažųjų pacientų aparatūros specifika skiriasi nuo suaugusiųjų. Naujagimis negali pasiskųsti. Suaugusiųjų technikos jiems nepanaudosi. Naujas aparatas itin palengvins darbą ir padės nustatyti sunkiai sergančio ligoniuko diagnozę. Ultragarsiniu tyrimu galėsime stebėti naujagimių smegenis, širdį, pilvo organus“, – pasakojo gydytojas A. Pužas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinė nauja „Vivid S6“ skaitmeninė ultragarsinės diagnostikos sistema nupirkta kartu su specialiais davikliais  naujagimių galvos ir pilvo organų tyrimams bei davikliu, skirtu širdies tyrimams.

„Išsipildymo akcija“ dėkoja geros valios žmonėms, padėjusiems KMUK naujagimių skyriui padovanoti ultragarso aparatą, kuris padės tūkstančiams Lietuvos naujagimių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų