REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italiją užvaldo gaujos iš Kinijos

Gaujos iš Kinijos naudojasi Italijos kriminaliniame pasaulyje atsivėrusiomis nišomis ir plečia savo įtaką šalies šiaurėje, nes tradicinė italų mafija savo veiklą yra sutelkusi šalies pietuose.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos policija šią savaitę prieš kinų organizuotas nusikalstamas gaujas surengė plataus masto operaciją, per kurią buvo suimti 24 asmenys, susiję su kelių milijardų eurų vertės pinigų plovimo operacija.

REKLAMA

Per operaciją teisėsauga iš nusikaltėlių konfiskavo nelegaliai veikusias gamyklas ir kitą turtą.

Nuo 2006 metų kinų gauja išplovė ir į Kiniją pervedė daugiau kaip 2,7 mlrd. eurų, uždirbtų iš prostitucijos tinklo organizavimo, prekybos padirbtu auksu, nelegalių imigrantų išnaudojimo, mokesčių vengimo ir kitų nusikaltimų, įvykdytų Toskanos provincijoje esančiuose Florencijos ir Prato miestuose.

Policija per operaciją sulaikė 17 kinų ir 7 italus, kurie įtariami priklausymu kriminaliniam susivienijimui. Be to, konfiskuotos 73 kompanijos, 181 nekilnojamo turto objektas ir 166 prabangūs automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Italijos mafija savo veiklą yra sutelkusi Sicilijoje ir šalies pietuose, tyrėjai teigia, kad kinų gaujos natūraliai pasirinko išnaudoti nišas, atsivėrusias centrinėje ir šiaurinėje Italijoje. Šioje Italijos dalyje gyvena gausios kinų bendruomenės.

Nusikalstamumą itin didino į Italiją plūstantys nelagalūs imigrantai iš Kinijos. Jie būdavo verčiami užsiimti prostitucija arba įdarbinami tekstilės pramonėje. Imigrantai būdavo laikomi nežmoniškomis sąlygomis ir jiems nuolatos būdavo grasinama susidorojimu, jei jie nesusimokės skolos nusikaltėliams už pagalbą patenkant į Italiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų