REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugpjūčio pradžioje Zaraso ežero saloje nugriaudėsiančiame festivalyje „Roko naktys“ pasaulinio masto žvaigždėms kompaniją didžiojoje scenoje palaikys ir lietuviškos roko padangės grandai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pažįstami vardai, nuo kurių neatsiejamas mūsiškis roko pasaulis. Kartu su tarptautinėmis garsenybėmis festivalyje išvysime jau legendomis vadinamus Lietuvos muzikantus, liekančius aukštumoje ir šiandien. Neabejoju, lietuviškos grupės įrodys, kad turi ne mažiau parako nei pagrindinės žvaigždės“, – sakė „Roko naktų 2010“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

REKLAMA

Nuolatiniai festivalio svečiai sunkiojo roko grupė „Katedra“ ir šiemet privers papurtyti plaukus senais gerais ir naujais kūriniais. Nors 1986 metais gimusi grupė kartais vadinama lietuviškaisiais „Iron Maiden“, muzikantai nuolat ieško savito skambesio ir per savo ilgą bei audringą karjerą subūrė gausų būrį gerbėjų, netrūksta jų ir jaunosios kartos tarpe.

„Roko naktyse“ grupė pasirodė dar 2003 metais, kai festivalis vyko Plateliuose ir dalyvavo kelerius metus iš eilės. Be šio, „Katedra“ yra grojusi aibėje kitų festivalių bei solinių koncertų šalyje ir už jos ribų, Rusijoje, Vokietijoje, Švedijoje bei kitur, yra išleidusi keturis albumus.

REKLAMA
REKLAMA

Ištikima festivalio draugė grupė BIX pademonstruos, kad žanro klasika ne tik kad niekuomet nemiršta, bet ir atgimsta naujomis spalvomis ir idėjomis. Visą Europą ir JAV išmaišiusios lietuviško roko legendos, kadaise grojusios su pačia „Nirvana“, nuolat susilaukia entuziastingo publikos priėmimo ir puikių atsiliepimų.

„Užvedantis BIX postpunk rokas su ska, Lotynų Amerikos muzikos ir funk elementais bei ironiški, provincialumą, nacionalinį ir socialinį ribotumą išjuokiantys tekstai suteiks malonumo tiek seniems gerbėjams, tiek patiems jauniausiems festivalio lankytojams. Šiai grupei šalyje abejingų sunku rasti“, – įsitikinęs „Roko naktų 2010“ prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje festivalio scenoje gros ir „Rojaus tūzai“, kuriuose pirmuoju smuiku griežia Povilas Meškėla. Patyrusi ir talentų kupina grupė gerai išmano, kaip priversti siautėti minią – ji jau dalinosi scena su tokiomis žvaigždėmis kaip „Electric Light Orchestra“, „Def Leppard“, „Robert Plant and The Strange Sensations“, John Lawton bei kitais.

Pagarba didingai mūsų šalies praeičiai ir tikėjimas amžinosiomis vertybėmis – tai ambicingų heavy metal šviesulių „Thundertale“ išskirtinumas, kurį jie jau ketvirtą kartą parodys „Roko naktyse“. Liaudiškomis tradicijomis besiremianti grupė yra vieni produktyviausių Lietuvos metalo scenos atstovų – per ketverius metus išleido du studijinius albumus ir DVD.

REKLAMA

Bene jauniausi iš Lietuvos atstovų didžiojoje scenoje – electrorock grupė „Happyendless“, jau gerai žinanti šlovės skonį. „MTV“ ją atrinko kaip vieną iš keturių „karščiausių“ grupių Europos rinkose. Pirmasis grupės hitas „Power forever“ laimėjo beveik visus lietuviškus muzikinius ir video apdovanojimus. „Happyendless“ nariai aktyviai dalyvauja daugybėje muzikos projektų – nuo himno krepšinio klubui iki filmų garso takelių.

„Roko naktyse“ visu smarkumu skambės ir monstrų AC/DC akordai. Tiesa, juos atliks ne pačios legendos, bet jų lietuviški klonai iš Vilniaus ir Klaipėdos. Patyrusių muzikantų šutvė, susibūrusi į grupę „AC/DC Tribute.LT.“, savitai perteikia savo dievaičių dvasią ir priverčia roko himnais tapusius kūrinius skambėti naujai, bet lygiai taip pat galingai.

REKLAMA

Rugpjūčio 6-7 dienomis vyksiančio festivalio „Roko naktys 2010“ didžiojoje scenoje taip pat gros garažinio roko bei indie išsišokėliai iš Didžiosios Britanijos „The Subways“, melodingo death metalo chuliganai iš Skandinavijos „Sonic Syndicate“, Gibraltaro mafija „Breed 77“, suomių melancholijos princai „Lapko", maištingieji švedai „Violent Divine“ bei roko žvaigždžių projektas „Killing Machine", susidedantis iš „Slayer", „Testament“, „Stratovarius“, „Temple of brutality", „Evergrey" muzikantų. Festivalyje be didžiosios scenos, taip pat griaudės Kalno bei Slėnio scenos, kuriose iš viso pasirodys per trys dešimtys grupių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų